Από ότι φαίνεται η Καθημερινή φέτος κατοχύρωσε πολύ νωρίς τα isbn για την Βιβλιοθήκη του Ρομάνο Σκάρπα στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Οι τόμοι που βγήκαν το καλοκαίρι του 2017 και του 2018 είχαν καταχωρηθεί τον Μάιο της αντίστοιχης χρονιάς. Τώρα από Δεκέμβριο έχουμε καταχωρίσεις! Επίσης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα νέο όσον αφορά την Κλασική Βιβλιοθήκη Disney που έβγαλαν πέρσι. Τυχαίο; Ή μάλλον ο Σκάρπα τα πήγε πολύ καλά το καλοκαίρι και αποφάσισαν να τον συνεχίσουν τον χειμώνα στη θέσης της Κλασικής Βιβλιοθήκης; Όπως και να έχει πάμε να ρίξουμε μια ματιά στους 8 νέους τόμους που έβαλαν.

Λοιπόν θα πάμε με τη σειρά τους τόμους που βλέπετε παραπάνω και θα δώσουμε συνδέσμους για κάθε κύρια ιστορία. Δίπλα υπάρχει το νούμερο του αντίστοιχου Ιταλικού σε παρένθεση! Ξεκινάμε:

  1. Τόμος 18 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Πιστολίδι στο Φαρ Ουέστ (Ιτ. #7)
  2. Τόμος 19 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Ο Άνθρωπος από το Αλκατράζ (Ιτ. #9)
  3. Τόμος 20 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Η Υπνωτική Σβούρα (Ιτ. #10)
  4. Τόμος 21 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Ολυμπιακοί Αγώνες (Ιτ. #11)
  5. Τόμος 22 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Ο Γύρος του Κόσμου (Ιτ. #11)
  6. Τόμος 23 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Ο Θησαυρός της Αραβίας (Ιτ. #12)
  7. Τόμος 24 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Εκπαιδευτής Κατασκήνωσης (Ιτ. #12)
  8. Τόμος 25 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Η Χρυσή Άμμος (Ιτ. #13)

Όπως φαίνεται και παραπάνω, με τους 2 πρώτους τόμους θα καλυφθούν λογικά τα όποια κενά είχαμε από τους Ιταλικούς τόμο 7 ως 9 το Καλοκαίρι. Ακόμα να αναφερθεί πως οι ιστορίες Πιστολίδι στο Φαρ Ουέστ και Ο Άνθρωπος από το Αλκατράζ αναμένονταν να ήταν στους τόμους του καλοκαιριού ως κεντρικές αλλά από όσο φάνηκε τα σχέδια τους άλλαξαν.

Σύνοψη

Αν τελικά η Καθημερινή αποφάσισε να συνεχίσει τον Σκάρπα (τον Χειμώνα) αντί για τους τόμους της Κλασικής Βιβλιοθήκης Disney που διαβάσαμε πέρσι τον χειμώνα του 2018 τότε θα είναι υπέροχο! Η Κλασική Βιβλιοθήκη δεν έλεγε και πολλά σαν σειρά και φέτος δεν έχουμε βρει κάτι για νέους τόμους όσον αφορά τη συγκεκριμένη σειρά σε αντίθεση με πέρσι. Οπότε περισσότερος Σκάρπα μέσα στο χρόνο είναι πολύ καλύτερα. Μπορεί να κάνουν πλάνο 8 (ή 10) τόμοι τον Χειμώνα και 8 (ή 10) το Καλοκαίρι, πράγμα που δεν βρίσκω διόλου κακό. Μακάρι να ισχύει κάτι τέτοιο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Κάνουμε εικασίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα δούμε τους συγκεκριμένους 8 τόμους.