Όπως είπαμε στο προηγούμενο άρθρο η Καθημερινή μπορεί να βγάλει τους 2 τόμους της Κλασικής Βιβλιοθήκη Disney που έχει καταχωρήσει στην Εθνική Βιβλιοθήκη κάποια στιγμή. Όμως με κάποιο ψάξιμο είδαμε ότι η Καθημερινή ετοιμάζει και άλλα καλούδια σύμφωνα (πάλι) με την Εθνική Βιβλιοθήκη. Για την ακρίβεια 2 νέους τόμους/τεύχη.

Πρόκειται για το Donald Quest που είναι σχεδιασμένο από διάφορους Ιταλούς όπως ο Andrea Freccero και ο Stefano Zanchi (του οποίου ιστορία θα διαβάσουμε στο Μίκυ Μάους #196) που δημοσιεύτηκε πρώτη φορά ως μίνι σειρά στην Αμερική σε 5 τεύχη και υπάρχει και συγκεντρωτικός τόμος με μαλακό εξώφυλλο που περιέχει όλη τη σειρά από την IDW. Πέρσι τέτοια εποχή είχα αποφασίσει ότι θα κάνω κριτική των Αμερικάνικων τευχών αλλά για διάφορους λόγους δεν το συνέχισα και μετά από κάποια στιγμή ή το ξέχναγα ή αποφάσισα να επικεντρωθώ σε άλλα άρθρα. Πάντως εάν το δούμε στα Ελληνικά θα κάνω κριτική των τευχών του. Ο Αμερικάνικος τόμος έχει 168 σελίδες οπότε άνετα η Καθημερινή μπορεί να χωρίσει τον τόμο και να έχει 2 τεύχη με πάνω κάτω 84 με 100 σελίδες. Εάν θυμάμαι καλά το Donald Quest φέτος έχει αρχίσει να βγαίνει σε συγκεντρωτική έκδοση και σε άλλες χώρες και μπήκε και σε Topolino στην Ιταλία. Οπότε μου φαίνεται λογικό ότι μάλλον θα το δούμε και εδώ.

Πολύ ενδιαφέρον βρίσκω το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι τόμοι και καταχωρήθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη αργότερα από ότι οι δέκα τόμοι της Κλασικής Βιβλιοθήκης και τα ISBN από όσο βλέπουμε είναι αριθμητικά αμέσως αργότερα από τους τόμους της Κλασικής Βιβλιοθήκης. Οπότε παίζει να δούμε τους δούμε σύντομα; Μπορεί… Πάντως αφού θα είναι 2 τεύχη πιστεύω θα είναι ένθετο με την εφημερίδα και στο μέγεθος του ΚΟΜΙΞ. Δεν έχουμε κάποιο επίσημη ανακοίνωση ακόμα αλλά όταν υπάρξει κάτι τέτοιο θα ενημερώσουμε αλλά γενικά στην Εθνική Βιβλιοθήκη καταχωρούνται εκδόσεις που λογικά θα βγουν. Βέβαια, θα αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση που είναι το 100% σιγουριά. Φέτος οφείλω να ομολογήσω πως το 2018 η Καθημερινή φαίνεται να δραστηριοποιείται περισσότερο και ειδικά με τα ένθετα. Εάν μας βγάλουν κανονικά και τη Βιβλιοθήκη του Σκάρπα τότε θα είμαι πανευτυχής.