Στις 28 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν στην Ιταλία και το τομάκι για την ιστορία του Ντακενσταϊν (Topolino Deluxe Limited Edition 12 – Duckenstein) σε Deluxe έκδοση όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν οι Ιταλοί με τις πολύ καλές ιστορίες (που είναι συνήθως παρωδίες) του Topolino στα 9,90 € αλλά και μια ειδική θήκη.

Η θήκη αυτή θα περιέχει 3 τομάκια ,όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, τα οποία θα είναι οι 3 ιστορίες/παρωδίες Τρόμου από το πενάκι του Φάμπιο Τσελόνι και στο σενάριο τον εκπληκτικό Μπρούνο Έννα που μας έχει χαρίσει πολύ όμορφα σενάρια τα τελευταία χρόνια.

Να πούμε 2 λόγια για κάθε μια ιστορία:

  • Δράκουλας: Στην Ελλάδα διαβάσαμε την ιστορία στο ΚΟΜΙΞ 295 ή μερικοί από εσάς στο Μίκυ Μάους Editor’s Choice που βγήκε το 2014. Μια όμορφη ιστορία τρόμου διαμορφωμένη στα πλαίσια του Ντισνεικού κόμικ. Το καστ του σύμπαντος του Μίκυ παίζει ωραία το ρόλο των χαρακτήρων της ιστορίας. Ο Γκούφυ Βαν Χέλσινγκ είναι απίστευτος.
  • Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ: Ιστορία στην οποία συμμετέχουν με υπέροχο τρόπο και από τα 2 σύμπαντα των παπιών και ποντικιών χαρακτήρες. Πολύ έξυπνο αυτό. Η ιστορία δυστυχώς δεν έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα και παραμένει ακόμα στα συρτάρια. ίσως την δούμε κάποια στιγμή. Στο Deluxe τομάκι που βγήκε στην Ιταλία ήταν ασπρόμαυρη. Πιθανολογώ για να προσδοθεί μια αίσθηση παλιάς ταινίας τρόμου;
  • Ντακενστάιν: Η τελευταία παρωδία τρόμου που δημοσιεύτηκε πριν μερικούς μήνες στο Topolino. Βλέπουμε τα παπιά να ενσαρκώνουν χαρακτήρες από το Φρανκενστάιν. Ο Ντόναλντ φυσικά έχει τον κεντρικό ρόλο του Δόκτωρ Βίκτωρ Φρανκενστάιν. Η ιστορία δεν έχει δημοσιευτεί στην χώρα μας φυσικά. Είναι εξαιρετικά πρόσφατα αλλά και αυτήν όπως την προηγούμενη ελπίζω να τις δούμε όσο πιο σύντομα γίνεται.

Η θήκη μαζί με τα 3 τομάκια κοστίζει 34,90. Πολύ καλή τιμή και όποιος την πάρει θα έχει στη βιβλιοθήκη 3 πολύ καλές ιστορίες με σκληρό εξώφυλλο και χαρτί πολυτελείας. Μου αρέσει τρομερά η θήκη και ακόμα και ας μην ξέρω Ιταλικά (ακόμα) σκέφτομαι στο μέλλον να την αγοράσω. Δεν πιστεύω να δούμε στην Ελλάδα μια τέτοια φοβερή έκδοση ποτέ. Θα το ήθελα πάρα πολύ αλλά το κρίνω κάπως δύσκολο να γίνει. Έχοντας το Μόμπυ Ντικ σε παρόμοια Ιταλική έκδοση οφείλω να σας πω ότι το τομάκι είναι πιο μεγάλο από την Βιβλιοθήκη Καρλ Μπαρκς που έβγαζε ο Τερζόπουλος και έχει ακόμα καλύτερη ποιότητα χαρτιού. Μιλάμε πραγματικά για Deluxe έκδοση που αξίζει τα λεφτά της.