“Το Ρόδο του Ραζαστάν” και “Ο Κλέφτης & ο Μεγιστάνας” στο Μίκυ Μάους!!

Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη, στο Μίκυ Μάους #190 διαβάσαμε την ιστορία Το Τέρας των Πάγων. Την Παρασκευή που έρχεται θα δούμε στο τεύχος 191, τον Μίκυ και τη Μίννι στην κεντρική ιστορία του τεύχους σε μιούζικαλ του Μπόλυγουντ. Ναι λίγο περίεργο αλλά μυρίζει φάση παρωδία και αυτά μου αρέσουν. Να μην ξεχάσουμε να πούμε ότι η ιστορία είναι από τον Τουρκόνι. Από τους πολύ καλούς δημιουργούς της νέας Ιταλικής σχολής και τον γνωρίσαμε μέσα από σειρές όπως Ρεπόρτερ Γκούφυ. Οπότε πιστεύω αξίζει το τευχάκι. Στην Ιταλία είχαν και άρθρο 6 σελίδων για την ιστορία. Ίσως το δούμε και εδώ (όλο ή μέρος του) αφού το περιοδικό τον τελευταίο καιρό μας έχει συνηθίσει με τα άρθρα στις καλές ιστορίες.

Το Μίκυ Μάους #192 έχει την ιστορία Η στολή δεν κάνει τον ήρωα, όμως από το εξώφυλλο ίσως δεν μπορούμε να διακρίνουμε για το ποια ακριβώς ιστορία πρόκειται. Το εξώφυλλο της Τζίκε δεν είχε δημιουργηθεί για συγκεκριμένη ιστορία. Πιθανώς να διαβάσουμε αυτήν εδώ την ιστορία. Στο τελευταίο τεύχος του μήνα και συγκεκριμένα στο τεύχος υπ’ αριθμόν 193 έχουμε επιστροφή του Κλέφτη Αριστοκράτη! Σε αυτήν την ιστορία θα τα βάλει με το πιο πλούσιο παπί του Κόσμου. Ενδιαφέρουσα ιστορία και η συγκεκριμένη συνάντηση. Δεν νομίζω ο Τζερβάζιο να απογοητεύσει. Το ξέρατε ότι το σύμπαν του Φαντομία συνδέεται με αυτό του Μπαρκς και του Ρόσα;

Πολύ όμορφα όλα τα εξώφυλλα των Μίκυ Μάους του μήνα.  Για άλλη μια φορά θα πω ότι το Μίκυ Μάους είναι η καλύτερη έκδοση της Καθημερινής μακράν.  Όμορφα τεύχη με δυο πολύ καλές επιλογές κεντρικών ιστοριών.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Πέρα από το Μίκυ Μάους ευχάριστη έκπληξη τον συγκεκριμένο μήνα είναι το Σούπερ Μίκυ! Ένα από τα higjlights του μήνα θα έλεγα καθώς θα έχει ως κεντρική μια πολυσέλιδη ιστορία με τους Μίκυ, Ντόναλντ και Γκούφυ και με πολύ καλή θέση στο Inducks. ( συγκεκριμένα #1388) Θα αγοράσω σίγουρα το τεύχος και θα είναι η δεύτερη φορά που θα το κάνω. Τέτοιες ιστορίες θα έπρεπε να είναι σε άλλο περιοδικό όπως έχω ξαναπει. Το Ντόναλντ έχει Κρας Τεστ Ντακ ενώ το ΚΟΜΙΞ αναλύεται για άλλη μια φορά στον Βίο και μάλιστα με ιστορία που είδαμε σε ανατύπωση στο ΚΟΜΙΞ, μόλις το 2012! Μαντέψτε ποια… Πάλι όμως δεν είναι στα τεύχη του μήνα στο ημερολόγιο της Καθημερινής… Γιατί άραγε; (Τελικά το έβαλαν αλλά άργησαν να το θυμηθούν…)