Μίκυ Μάους: Επιστροφή στο Σχολείο

Την Παρασκευή που πέρασε διαβάσαμε την ιστορία «Η Έκπληξη των Γιγάντιων Καρυδιών» από το πενάκι του Κάστυ. Αύριο στο τεύχος θα έχουμε ως κεντρική ιστορία με τον Φάντομ Ντακ την «Επιστροφή στο Σχολείο του Φάμπιο Τσελόνι και ως δεύτερη κεντρική την ιστορία «Ο Θησαυρός τού Τεμουτζίν» σε σενάριο Φραντσένσκο Αρτιμπάνι και σε σχέδιο Τζουζέπε Ντάλα Σάντα που διαφήμιζε την προηγούμενη βδομάδα το Μίκυ Μάους σύμφωνα με την προεπισκόπηση του τεύχους.

Όπως είναι λογικό το τεύχος που κυκλοφορεί στις 15 του μήνα είναι αφιερωμένο στη γιορτή του ερωτευμένων.  Δεν έχουμε τον τίτλο της ιστορίας αλλά πιστεύω ότι θα είναι αυτή εδώ που έχει σχέση με το θέμα και είναι αδημοσίευτη και είναι από το τεύχος με το όμορφο εξώφυλλο του αντίστοιχου Topolino. Βέβαια, θα ήθελα να πω ότι η Καθημερινή για μένα χάνει την ευκαιρία να βάλει το εξώφυλλο (που βλέπετε παρακάτω) για την συγκεκριμένη ιστορία με τον Φαντομία που έχει σχέση με τη γιορτή, η οποία ελπίζω να είναι στο τεύχος.

Όσον αφορά το τελευταίο και τέταρτο τεύχος του μήνα, πάλι δεν έχουμε τον τίτλο ενώ το εξώφυλλο είναι παρμένο από τη σειρά I Classici di Walt Disney (seconda serie) από όπου ο Τερζόπουλος και η Καθημερινή αρκετές φορές έχουν πάρει εξώφυλλα για τα Κλασικά και για το Μίκυ Μάους αντίστοιχα. Από την ματιά που έριξα στο στο Ιταλικό τεύχος της σειράς που αντιστοιχεί το εξώφυλλο, όλες οι ιστορίες πέρα από 2 έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να δούμε αυτή. Μέτριος προς καλός ο μήνας για την ναυαρχίδα των εκδόσεων Disney στη χώρα μας.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Το Σούπερ Μίκυ θα έχει ως κεντρική την πολυσέλιδη ιστορία «Ο Μίκυ στην Σκοτεινή Πλαγιά» με τον Μίκυ.  Το Ντόναλντ έχει ως κεντρική την ιστορία «Στην Γη των Αμαζόνων». Το ΚΟΜΙΞ έχει ως συνήθως ανατύπωση της δεκασελιδης ιστορίας «Μονομαχία στο Χιόνι» του Ρόσα και η πλάκα είναι ότι το εξώφυλλο είναι ίδιο (πέρα τις εμφανείς διαφορές) με αυτό του ΚΟΜΙΞ 236 που είχε την ίδια ακριβώς κεντρική ιστορία και δομή θα έλεγα. Άντε ας το αντιγράψουν όλο και να λέμε και για αντιγραφή πλέον που να δείχνει τον πλήρη ξεπεσμό… Τι άλλο να πει κανείς…