Μίκυ Μάους: Μίκυ Μαλτέζε!

Ο Αύγουστος μπαίνει πολύ δυναμικά στο Μίκυ Μάους! Το πρώτο τεύχος κλείνει το τελευταίο μέρος του Τρίτου Επεισοδίου του Μαύρου Κεραυνού – Νέμεση με το οποίο το περιοδικό είχε ασχοληθεί τον Ιούλιο. Αυτό που ξεχωρίζει όμως τον συγκεκριμένο μήνα είναι η παρωδία «Μίκυ Μαλτέζε» από το πενάκι του Τζόρτζιο Καβατσάνο! Πρόκειται για παρωδία του χαρακτήρα του Hugo Pratt, Κόρτο Μαλτέζε και πιο συγκεκριμένα της πρώτης ιστορίας του «Η Μπαλάντα της Αλμυρής Θάλασσας» . Στο δικό μας Μίκυ Μάους η ιστορία έχει τον τίτλο «Το Τραγούδι της Αλμυρής Θάλασσας» και είναι 80 σελίδων χωρισμένη σε 2 μέρη. Θα μπει στα Μίκυ Μάους #322 και #323.

Μερικές Λεπτομέρειες για την ιστορία

Για την συγκεκριμένη ιστορία ο ίδιος ο Καβατσάνο είχε πει κατά τη διάρκεια της βράβευσης του το 2017 ότι πρόκειται για την καλύτερη ιστορία που έχει σχεδιάσει στα 50 χρόνια (τότε) της καριέρας του! Και να τονίσουμε ότι ο σεναριογράφος της ιστορίας είναι ο Μπρούνο Έννα που όπως έχουμε ξαναπεί με τον Φραντσέσκο Αρτιμπάνι θεωρούνται κορυφαίοι της σύγχρονης Ιταλικής σχολής. Οπότε αφού έχουμε συνδυασμό του Καβατσάνο και του Έννα πιστεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ δυνατό. Ακόμα είμαστε πολύ τυχεροί καθώς το δεύτερο μέρος της ιστορίας του Μίκυ Μάους #323  θα έχει ως εξώφυλλο το εναλλακτικό εξώφυλλο του Topolino #3197 στο οποίο μπήκε το πρώτο μέρος της ιστορίας. Το κανονικό εξώφυλλο μπαίνει στο #322 και άρα θα απολαύσουμε και τα 2 εξώφυλλα.

Η διαφήμιση της Καθημερινής για το τεύχος #322 (υπέροχο το εξώφυλλο):

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΛΜΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΥ ΜΑΛΤΕΖΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Ο ΩΚΕΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΟΛΩΝ

Συνοψίζοντας για το Μίκυ Μαους

Το τελευταίο τεύχος του μήνα έχει εξώφυλλο στο οποίο δεν αντιστοιχεί κάποια κεντρική ιστορία. Οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα έχει…

Άλλος ένας δυνατός μήνας για το Μίκυ Μάους. Ανυπομονώ να διαβάσω την παρωδία και νομίζω θα την βρουν ενδιαφέρουσα και οι φαν του Κόρτο. Και έτσι άλλη μια ιστορία του τοπ 10 (που δημιουργήσαμε πριν 3 χρόνια), δημοσιεύεται στη χώρα μας. Πρέπει σιγά σιγά να φτιάξουμε καινούργιο!

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Το Σούπερ Μίκυ δεν ξέρουμε ακόμα ποια κεντρική θα έχει... Το Ντόναλντ από την άλλη θα είναι κεντρική το «Χαμένοι στον Παράδεισο». Το ΚΟΜΙΞ έχει την οχτασέλιδη ανατύπωση «Ο Μαγικός Αυλητής» του Ρόσα που την είχαμε διαβάσει ήδη 3 φορές (ΚΟΜΙΞ 49, Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ 2 και Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney 20). Μετά την τελευταία της ανατύπωση το 2016 ήρθε η ώρα να μπει και 4η φορά… Ότι και να πει κανείς είναι λίγο…  Πάνε τα γράμματα στη σύνταξη, τα άρθρα, οι ενδιαφέρουσες ιστορίες. Κατάντησε σκιά του προηγούμενου του εαυτού αυτό περιοδικό. Πάτος δίχως τέλος… Τελειώνουν δεν τελειώνουν;!