Η Γαλλική εκδοτική Glenat ετοιμάζει και άλλα νέους ορίτζιναλ ντισνεικούς τόμους!

Νέες ιστορίες από την Γαλλία

Πέρσι η εκδοτική είχε βγάλει 4 τόμους, οι 2 εκ των οποίων μεταφράστηκαν στα αγγλικά από την IDW. Εάν θυμάστε, στο The Comic Con 3 είχε παρευρεθεί ως καλεσμένος ο Nicolas Keramidas, σχεδιαστής του Mickey Mouse’s Craziest Adventures. Παρακάτω σας έχουμε 2 σελίδες από το facebook του σχεδιαστή Silvio Camboni με σεναριογράφο τον Denis-Pierre Filippi. Πρόκειται για μια εκδοχή του κόσμου του Μίκυ όπου χρησιμοποιούν ατμομηχανές. Στην δεύτερη εικόνα παρατηρούμε τον Καθηγητή Αίνιγμα και τον Τίγρη! (τον ξάδερφο του Μαύρου Πητ) Πραγματικά, το σχέδιο και ο χρωματισμός είναι εντυπωσιακά!! Ανυπομονώ για την έκδοση λοιπόν.

Ακόμα από το facebook του σχεδιαστή έχουμε και τις παρακάτω εικόνες που θυμίζουν ένα πιο κλασσικό στυλ. Αναγράφεται ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα για το τι περί τίνος πρόκειται.

Τέλος σας έχουμε ακόμα 2 εικόνες. Η πρώτη πρόκειται για το Cafe Zombo από τον Loisel. Όπως και θα παρατηρήσατε και μάλλον θα καταλάβατε το κόμικ αυτό παίρνει επιρροές από τη δουλειά του θρυλικού Φλόυντ Γκότφρεντσον. Το στυλ θυμίζει Γκότφρεντσον της δεκαετίας του 30. Στη δεύτερη εικόνα πάλι έχουμε κλασσικό στυλ αλλά το σχέδιο σε μια 3d φάση. Από όσο βλέπω από τις διάφορες σελίδες η ιστορία θυμίζει εποχές που ο Ντόνλαντ, ο Μίκυ και ο Γκούφυ ήταν ντετέκτιβ (στην ιστορία του Γκοτφρεντσον The Seven Ghosts) οπότε προσωπικά μου κινεί το ενδιαφέρον.

Από ότι φαίνεται το στυλ που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι στις νέες τους ιστορίες είναι είτε κλασσικό είτε σε κάποιες περιπτώσεις ε΄να δικό τους διαφορετικό όπως στο Craziest Adventures.
Περιμένουμε όλες τις νέες εκδόσεις με μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν.