Μετά από καιρό έχουμε ιστορία με τον Φαντομία, στο Μίκυ Μάους! Για να δούμε πως μας φάνηκε.

Ο Θησαυρός του Φράνσις Ντρέηκ (24 σελίδες)

Εξώφυλλο

Το εξώφυλλο είναι πολύ όμορφο και με ωραία χρώματα.

Περίληψη 

Ο Φαντομίας θέλει να κλέψει ένα φουστάνι στολισμένο με διαμάντια, άλλα μπλέκει σε μία υπόθεση απαγωγής.

Ιστορία

Ωραία ιστορία ως προς το σχέδιο αλλά θα συμφωνήσω πως το σενάριο έχει κάποια θεματάκια όπως είναι ο θησαυρός που τελικά βρήκε ο Φαντομίας. Περίμενα κάτι καλύτερη είναι να μέρος του θησαυρού. Να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ που Ο Τζερβάζιο πήρε το Στοιχειωμένο Κάστρο από την ομώνυμη ιστορία του θείου Καρλ και όχι μόνο κάνει έτσι μια αναφορά αλλά μαθαίνουμε τελικά σε ποιον ανήκει το Κάστρο. Κάτι άλλο που μου άρεσε είναι η προσθήκη του Φράνσις Ντρεηκ στην όλη υπόθεση και έχει κάποια σχέση με τον τον τρελό πρόγονο του Φαντομία. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε πολύ δράση αλλά και πολλά κάστρα έχει η Λιμνούπολη… Ο Φαντομίας πάντως είναι γάτα. Η τελευταία σελίδα με τον Καρτέσιο είναι κάτι σαν teaser (είχε εμφανιστεί και άλλες φορές αλλά δεν είχαμε κάποια πληροφορία για αυτόν όπως εδώ) και την κανονική εμφάνιση του στην ιστορία «Ο Κλέφτης και ο μεγιστάνας» που κακώς εμείς εδώ την διαβάσαμε πιο πριν από ότι έπρεπε. Δηλαδή άλλαξε τη σειρά η Καθημερινή.

Υπόλοιπες ιστορίες

Όσο για τις υπόλοιπες ιστορίες θα πω ότι «Το Κάλεσμα της Μεγάλης Οθόνης» ξεχωρίζει. Το σχέδιο ήταν μέτριο αλλά είχε αρκετά πρωτότυπο σενάριο. Η δεύτερη καλύτερη ιστορία του τεύχους. Ενδιαφέρουσα η όλη αλλαγή του Ινδιάνα Γκούφυ και είναι κάτι που δεν είχαμε ξαναδει πιο παλιά. Η ιδέα για μια ψεύτικη εξαφάνιση που τελικά οδηγεί σε εξαφάνιση ήταν ωραία αλλά νομίζω ότι ο Μίκυ ήταν κάπως απρόσεχτος. Τόσες περιπέτειες δεν έχει ζήσει με τον Ινδιάνα; Θα βάλω 7.5/10. Και η ιστορία «Ο Μυστηριώδης Παράγοντας Ν» είχε κάποιες πρωτοτυπίες στο σενάριο και ήταν αρκετά καλή (7/10). Όσες έμειναν απλά ήταν για γεμίσουν το τεύχος και η ιστορία με τον Φέθρυ ήταν κακή και δεν έβγαζε γέλιο.

Ο Θησαυρός του Φράνσις Ντρέηκ
  • 9.5/10
    Σχέδιο - 9.5/10
  • 7/10
    Σενάριο - 7/10
8.3/10

Σύνοψη

Η ιστορία του Φαντομία ήταν καλή αλλά υπήρχαν θεματάκια στο σενάριο… Συνολικά θα έλεγα ότι αξίζουν μόνο οι 3 πρώτες ιστορίες και οι υπόλοιπες χαλάνε το τεύχος αλλά δεν με πείραξε τόσο αυτό διότι έχουμε Φαντομία μετά από καιρό.