Τρία νέα τομάκια της έκδοσης Topolino Super Deluxe Edition!

Στην Ιταλία από πέρσι έχουν αρχίσει να βγάζει μια υπερ-πολυτελής έκδοση που λέγεται Topolino Super Deluxe Edition. Κάθε τομάκι που ανήκει στην έκδοση αυτή έχει πάνω κάτω γύρω στα 30 ευρώ και οι διαστάσεις του 25,7 x 36,5. Πολύ μεγάλος ο κάθε τόμος θα έλεγα. Για αυτό είναι και τόσο ακριβά τα τομάκια. Από όσο έχω καταλάβει μπαίνουν ιστορίες που έχουν μια ας πούμε “θραύση” στο Topolino πρόσφατα.

Η αληθινή ιστορία του Χίλια εννιακόσια

Την συγκεκριμένη ιστορία την διαβάσαμε (και τα δυο της μέρη) στο Μίκυ Μάους #2290 της Α΄ Περιόδου. Αποτελεί “κάτι” σαν παρωδία και από όσο θυμάμαι η ιστορία μου άρεσε πολύ. Το σχέδιο του Καβατσάνο πολύ όμορφο γενικά από τις ιστορίες που αξίζουν και δεν μου κάνει εντύπωση που μια σε μια ακριβή έκδοση. Βέβαια, 56 σελίδες να κάνουν 28 ευρώ το λες κάπως ακριβούτσικο (και ειδικά από το συγκρίνεις με τις άλλα 2 τομάκια είναι το πιο ακριβό διότι έχει μακρά τις λιγότερες σελίδες). Αλλά είναι σε αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Κυκλοφορεί τον Νοέμβριο.

PK Timecrime DD

Την συγκεκριμένη ιστορία που είναι 90 σελίδες σε σχέδιο Πάολο Μοττούρα και σενάριο Φραντσέσκο Αρτιμπάνι την έχω διαβάσει κάπου στο διαδίκτυο στα αγγλικά και την βρήκα εξαιρετική. Μας δείχνει πως συνδέονται τα δυο ας πούμε “σύμπαντα” του Φάντομ Ντακ (των Νέων Περιπετειών) και του Πράκτορα Ντακ. Και μας δίνονται σημαντικές απαντήσεις και για τα δυο. Έχουμε αναφορές σε παλιότερες ιστορίες. Γενικά, την απόλαυσα πραγματικά. Το σχέδιο του Μοττούρα μαζί με τον χρωματισμό του Μαξ Μοντεντούρο το βρήκα εξαιρετικό. Η πλοκή είναι πολύ καλή και αγγίζει λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο τομάκι έχει 104 σελίδες και είναι στα 30 ευρώ. Πραγματικά θα ψηνόμουν να το αγοράσω. Κυκλοφορεί τον Νοέμβριο.

Tutto questo accadrà ieri (Τι συνέβη στο χθες;)

Άλλη μια ιστορία για την οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Πάντα οι ιστορίες με τα ταξίδια στο χρόνο μου τραβάνε το ενδιαφέρον. Συνδυάζει το υπέροχο στυλ του Κάστυ με τον κλασσικό Μίκυ της δεκαετίας του 1930 (στον οποίο έχω μια αδυναμία). Ο Κάστυ για αυτήν την ιστορία συνεργάστηκε με τον Μάσσιμο Μπονφάττι, ο οποίος έκανε τον κλασσικό Μίκυ και γενικά από όσο καταλαβαίνω όλους τους κλασσικούς χαρακτήρες, τα παλιά κτήρια του παρελθόντος. Προσωπικά αναμένω με τα χίλια την ιστορία στη χώρα μας. Ταιριάζει να μπει τον Νοέμβριο που τότε είναι τα γενέθλια του Μίκυ. Το τομάκι είναι 80 σελίδες και στην τιμή των 30 ευρώ. Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο.

Γενικά

Και οι 3 ιστορίες είναι πάρα πολύ καλές επιλογές κατά εμέ και αξίζουν. Τώρα τα 30 ευρώ είναι λίγο τσουχτερή τιμή αλλά αξίζει να έχεις κάποιο από τα συγκεκριμένα τομάκια στη συλλογή του κάποιος.