Φέτος ο αγαπημένος μας ποντικός γιορτάζει 90 χρόνια και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο και άρα εκδοτικές όπως η IDW και η Fantagraphics βγάζουν νέες ενδιαφέρουσες εκδόσεις σχετικές με το γεγονός. Ας πιάσουμε την καθεμία από αυτές σιγά σιγά…

Η πρώτη έκδοση για την οποία θα μιλήσουμε είναι Mickey Mouse: The 90th Anniversary Collection της IDW.  Θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου 2018 και οι ιστορίες που θα περιλαμβάνει και θα αφιερωμένες στον Μίκυ, σύμφωνα με το Amazon θα είναι από τους κλασσικούς δημιουργούς όπως Φλόυντ Γκότφρεντσον (σεναριογράφος) και στο σχέδιο τους Αλ Ταλιαφέρρο, Καρλ Φαλμπεργκ, Πωλ Μάρρυ και Ρομάνο Σκάρπα.‎

Γιορτάζουμε την μεγάλη επέτειο του Μίκυ με αυτήν την επική ανθολογία αναδεικνύοντας τους πιο αγαπημένους του  δημιουργούς και τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες, που σίγουρα θα αγαπήσει κάθε φαν της Disney.

“Ω, καλός χαμός!” Ο Μίκυ γιορτάζει τα ενενή-, μαζί με όλους τους καλύτερους φίλους του! Ο Γκούφυ, η Μίννι, ο Μαύρος Πητ και ο Ατομίνο Μπίπ Μπίπ είναι όλοι εδώ για να γιορτάσουμε τη μεγάλη μέρα του ποντικού μας με στυλ!

Περιλαμβάνει τις εντυπωσιακές ιστορίες, Οι Πηγές των Μογγόλων και Η Επιστροφή του Μαύρου Φαντάσματος!

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Σελίδες: 192
  • Τιμή: 25 δολάρια
  • Εξώφυλλο: Μαλακό

Οι άλλες 2 εκδόσεις που θα δούμε είναι από την Fantagraphics. Πρόκειται για σκληρόδετους τόμους.

Ο πρώτος είναι ο Mickey Mouse: The Greatest Adventures (Walt Disney’s Mickey Mouse) και κυκλοφορεί 4 Σεπτεμβρίου 2018. Από όσο λέει και ο τίτλος πρόκειται για τις καλύτερες περιπέτειες του Μίκυ από το πενάκι του δημιουργού που τον άλλαξε ριζικά, τον Φλόυντ Γκοτφρεντσον. Ο τόμος θα έχει και κείμενα.

Γιορτάζουμε την μεγάλη επέτειο του Μίκυ με τις “Μεγαλύτερε Επιτυχίες” από τις περιπέτειες του στα στριπ.

Στις πρώιμες ενσαρκώσεις του, ο Μίκυ Μάους δεν ήταν απλώς ένας ατέρας κινούμενων σχεδίων – ήταν ένας ήρωας (των στριπ) που αψηφούσε τον θάνατο και σταματούσε τους εγκληματίες! Δείτε τον Μίκυ να κυνηγάει τον Μαύρο Πητ σε ένα χρυσωρυχείο της Άγριας Δύσης, να μάχεται τον κακό Δάντη Ρίμα για μια μηχανή που σπάει τα άτομα και να σταματάει έναν φρικτό υπνωτιστή από το να υπνωτίσει το μισό Μίκυ Σίτυ. Αγαπημένες ιστορίες από τους φαν, Ο Μίκυ Μάους στην Κοιλάδα του Θανάτου και Η Αναλαμπή έχουν ξαναχρωματιστεί και ξαναδιαμορφωθεί και μαζί με αυτές, άλλες μεγάλες ιστορίες! Έγχρωμες εικονογραφήσεις σε όλο τον τόμο.

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Σελίδες: 304
  • Τιμή: 50 δολάρια
  • Εξώφυλλο: Σκληρό

Ο δεύτερος είναι ο πέμπτος της σειράς Disney Masters που σας είχαμε πιο σε προηγούμενο άρθρο. Έχουμε τόμο πάλι αφιερωμένο στον Σκάρπα και κυκλοφορεί 9 Οκτωβρίου 2018. Κύρια ιστορία είναι Το Διπλό Μυστήριο του Μαύρου Φαντάσματος που δυστυχώς εμείς δεν διαβάσαμε το καλοκαίρι του 2017 και ελπίζουμε να τη διαβάσουμε το καλοκαίρι που έρχεται.

Ο Μίκυ και ο Γκούφυ έρχονται αντιμέτωποι με το δαιμόνιο Μαύρο Φάντασμα σε μια γεμάτη δράση συλλογή κλασικών κόμικς!

Ο διαβολικός εχθρός του Μίκυ -το Μαύρο Φάντασμα- είναι ελεύθερος! Αλλά όταν ο Μίκυ, ο Γκούφυ και ο Επιθεωρητής Ο΄ Χάρα  βάζουν μπρος να σταματήσουν την εγκληματική του δραστηριότητα, υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουν! Το Φάντασμα έχει υπνωτίσει τον Μίκυ και ενώ το καλό και το κακό μάχονται σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, ο ήρωας μας εκτελεί άθελα του τις διαταγές του κακού! Επίσης σε αυτήν την ανθολογία με τα καλύτερα του Σκάρπα, ο Μίκυ πηγαίνει σε μια θαλασσινή περιπέτεια στην ιστορία Η Μαγική Φλόγα της Καλχόα και ο Σκρουτζ Μακ Ντακ έρχεται αντιμέτωπος με την Τζένη Μακ Τζετ, στο Τελευταίο Μπαλαμπού. Έγχρωμες εικονογραφήσεις σε όλο τον τόμο.

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Σελίδες: 187
  • Τιμή: 30 δολάρια
  • Εξώφυλλο: Σκληρό

Οι εκδόσεις φαίνονται ενδιαφέρουσες. Και για μας κυρίως η έκδοση με τις ιστορίες του Γκοτφρεντσον και η έκδοση της Idw. Αυτό το λέω διότι Σκάρπα λογικά θα δούμε στη σειρά Μεγάλες Ιστορίες Ντίσνεϋ, το καλοκαίρι.

90 Χρόνια Μίκυ Μάους!