Έχουμε αρκετό καιρό να κάνουμε άρθρο για τη σειρά Disney Masters της Fantagraphics και οπότε μαζεύτηκαν αρκετά νέα. Παραπάνω βλέπετε τις εικόνες για τον έκτο και έβδομο τόμο της σειράς αντίστοιχα. Θα αρχίσω με τον έκτο. Όπως θα έχετε καταλάβει είναι αφιερωμένος στον μεγάλο σχεδιαστή Τζιοβάν Μπατίστα Κάρπι όπου στην Ελλάδα έχουμε δει πολλές ωραίες ιστορίες του. Ο συγκεκριμένος τόμος κυκλοφορεί σύμφωνα με το Amazon 1 Ιανουαρίου 2019 έχει  ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί αρκετά παλιά στην Ελλάδα:

Από την άλλη ο έβδομος τόμος θα έχει πάλι ιστορίες του Πωλ Μάρρυ με τον Μίκυ και κυκλοφορεί στις 12 Μαρτίου 2019… Πιο προσεγμένα γνωρίζουμε ότι θα έχει (τουλάχιστον αυτές):

Νομίζω και οι 2 παραπάνω τόμοι έχουν πολύ ωραίες κλασικές ιστορίες τις οποίες αξίζει κάποιος να έχει σε σκληρόδετη έκδοση. Για πάμε να δούμε τι θα έχουν ο όγδοος και ο ένατος τόμος…

Ο όγδοος τόμο έχει τον Φάντομ Ντακ στο εξώφυλλο και λογικό αφού η κεντρική ιστορία του είναι από τις πιο κλασικές του ήρωα, σχεδιασμένη από τον Ρομάνο Σκάρπα στον οποίο είναι αφιερωμένος ο τόμος. Από ότι φαίνεται θα έχει ιστορίες που τις έχουμε διαβάσει στην Ελλάδα (κυκλοφορεί στις 7 Μαΐου) :

Και ο ένατος τόμος που κυκλοφορεί 9 Ιουλίου έχει ιστορίες που μας είναι γνωστές και πολύ καλά μάλιστα. Πρόκειται για τη σειρά Το Σπαθί των Πάγων του Μάσσιμο Ντε Βήταιστορίες της οποίας έχουμε διαβάσει και στα Μεγάλα Σήριαλ και στο Μίκυ Μάους.

Από όσο θυμάμαι όμως δεν έχουμε διαβάσει την τελευταία ιστορία της σειράς στα ελληνικά. Βέβαια και στην Αμερική βλέπουν για πρώτη φορά τις ιστορίες αυτές εκτυπωμένες και μάλιστα σε σκληρόδετη έκδοση.  Κάτι που ξέχασα να σχολιάσω είναι ότι στους τίτλους των τόμων 8 και 9 βλέπουμε το (1) οπότε αυτό δείχνει ότι βγει και άλλος τόμος με Το Σπαθί των Πάγων και άλλος  που θα έχει κάποια από τις πρώτες ιστορίες του Φάντομ (λογικά).

Προσωπικά, θεωρώ τη σειρά Disney Masters, ότι καλύτερο μπορούν να έχουν από Disney οι Αμερικάνοι αυτή τη στιγμή και θα ήθελα στο μέλλον να πάρω κάποιους τόμους. Μπορεί να είναι λίγο ακριβοί αλλά η εξαιρετική ποιότητα της Fantagraphics σε αποζημιώνει και με το παραπάνω.