Νέα ιστορία με τον Φάντομ Ντακ στο topolino #3460 με τους Μάρκο Τζερβάζιο και Άλεξ Μπερτάνι στο σενάριο και τον Εμμανουήλ Μπατσινέλλι στο σχέδιο. Η ελληνική μετάφραση του τίτλου I Giorni Del Disonore είναι «Οι ημέρες της ατίμωσης».

I Giorni Del Disonore (Οι ημέρες της ατίμωσης)

PK_sel_2022-MG-EB

Από την πρώτη σελίδα η ατμόσφαιρα δείχνει σοβαρή και το ίδιο υποδηλώνει και ο τίτλος της ιστορίας. Όπως και να έχει μάλλον θα είναι αρκετά μεγάλη με 3 ή 4 μέρη. Οπότε αναρωτιόμαστε τι διαφορετικό έχει αυτή νέα ιστορία. Πάντως, το σχέδιο του Εμμανουήλ Μπατσινέλλι είναι όμορφο και γενικά με τα χρόνια το βελτιώνει. Από τα νέα ταλέντα του Ιταλικού περιοδικού που θα ήθελα να δω την μελλοντική του εξέλιξη.

Η περίληψη του Topolino για την ιστορία του Φάντομ

Όπως ίσως θυμάστε, ο ψυχρός και ραδιούργος δισεκατομμυριούχος Ρεντ Ντάκαν έχει εδώ και καιρό να τακτοποιήσει ένα θέμα με τον μασκοφόρο ήρωα… Και χάρη στα νομικά του παραθυράκια καταφέρνει να ξανανοίξει την «υπόθεση» στο αγρόκτημα της Γιαγιάς Ντακ. Τα αγαπημένα του πρόσωπα κινδυνεύουν, και έτσι ο Φάντομ Ντακ ενεργεί λίγο πιο παρορμητικά…

Ο Ρεντ Ντάκαν είναι ένας νέος κακός στον κόσμο του Φάντομ και μάλλον θέλει να πάρει εκδίκηση από τον αγαπημένο μας μασκοφόρο. Η ιστορία με την πρώτη του εμφάνιση είναι αδημοσίευτη στην χώρα μας. Και τι ιστορία! Είναι από το πενάκι του βετεράνου Τζόρτζιο Καβατσάνο. Θεωρώ καλό που ο Φάντομ έχει ένα νέο αδίσταχτο αντίπαλο ο οποίος λογικά θα έχει ασχολίες με τον υπόκοσμο αλλά και τις επιχειρήσεις. Για να δούμε πως θα ξεμπλέξει αυτή τη φορά ο ίδιος αλλά και η Γιαγιά Ντακ.

Τι μας λέει ο ίδιος ο Μάρκο Τζερβάζιο

Μιλήσαμε με τον Μάρκο στο facebook και ενώ δεν μπορούσε να μας αποκαλύψει κάτι για την νέα ιστορία μας ανέφερε τα εξής:

Θα είναι μια ιστορία στην οποία ο Φάντομ θα κλειστεί σε ένα μέρος όπου δεν έχει πάει ποτέ και όταν βγει θα καταλήξει σε ένα ακόμα χειρότερο μέρος μακριά από το σπίτι του. Θα συναντήσει έναν από τους χειρότερους εχθρούς του και θα οδηγηθεί σε απόγνωση!

PK_teaser_2022-MG
Βγάλε την μάσκα Φάντομ Ντακ!
«Οι ημέρες της ατίμωσης»

Και το teaser αλλά και όσα μας είπε ο Τζερβάζιο φανερώνουν την πιο σοβαρή ατμόσφαιρα που προείπα. Η παραπάνω εικόνα υποδηλώνει ότι ο Φάντομ Ντακ ίσως καταλήξει στην φυλακή. Αυτό μου θυμίζει μια πρόσφατη ιστορία του ήρωα της Marvel, Daredevil όπου το σκηνικό ήταν παρόμοιο αλλά διαφορετικοί οι λόγοι. Βέβαια, αν ισχύει αυτό είναι κάτι που ξεχωρίζει από ότι έχουμε δει άλλες φορές.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες ποια η γνώμη σας για τη νέα ιστορία; Δεν έχει ένα πιο σοβαρό ύφος;