Ο Κάστυ τον τελευταίο καιρό έχει σχεδιάσει αρκετές νέες ιστορίες για το Ιταλικό Topolino. Την προσοχή μας τραβάει περισσότερο η νέα κύρια ιστορία του topolino #3482 με τους Κάστυ και Φραντζέσκο Βάσκα στο σχέδιο και σενάριο αντίστοιχα. Η ελληνική μετάφραση του τίτλου Minaccia dallo spazio είναι «Η Απειλή από το Διάστημα». Μια ιστορία και με Ποντίκια και Παπιά!

Minaccia dallo spazio (Η Απειλή από το Διάστημα)

topolino_3482

3482_Κάστυ_1

Και Ποντίκια και Παπιά!

Από την πρώτη σελίδα βλέπει κάποιος κάτι που δεν θα περίμενε να συμβεί! Ο Κάστυ σχεδιάζει ιστορία και με τα Ποντίκια αλλά και με … τα Παπιά! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Αν θυμάστε είχε δηλώσει στην συνέντευξη του με την ΚΟΜΙΞ Wiki το 2015,  ότι είναι πια αρκετά μεγάλος για να μαθαίνει το σχεδιασμό των παπιών.

Χαιρόμαστε πολύ που αναθεώρησε και αυτό είναι μια όμορφη έκπληξη. Όσον αφορά την ιστορία, σας θυμίζουμε άλλη μια δήλωση του δημιουργού το 2014 σε μια άλλη συνέντευξη. Στην συγκεκριμένη απάντησε ότι με χαρά να γράψει μια ιστορία με χαρακτήρες και από το σύμπαν του Μίκυ και των Παπιών αν του δινόταν η ευκαιρία. Για να τη δικαιολογήσει όμως χρειάζεται μια δυνατή πλοκή. Βέβαια, εδώ δεν γράφει ο ίδιος το σενάριο αλλά και πάλι σχεδιάζει την ιστορία.

Πόσο μεγάλη είναι η απειλή ώστε να χρειάζεται ο Κύρος Γρανάζης και ο Καθηγητής Αίνιγμα να ενώσουν τις δυνάμεις τους;

Περίληψη

 Ένα περιπλανώμενο πλανητοειδές απειλεί τη Γη και μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας. Για την επίλυση του προβλήματος χρειάζονται λαμπροί επιστήμονες, όπως ο Κύρος και ο Καθηγητής Αίνιγμα. Αλλά όταν η επιστήμη δεν αρκεί, ο Ντόναλντ και ο Μίκυ ζητούν και τη βοήθεια του θείου Σκρουτζ, ο οποίος τους παραπέμπει σε μια συγκεκριμένη μάγισσα

Αφού ρίξαμε μια ματιά στο Ιταλικό φόρουμ Papersera, μάθαμε ότι η ιστορία έχει 2 ιστορίες-προλόγους στα Topolino #3480 & #3481. Επίσης, σύμφωνα με τον πρόλογο του τεύχους 3482 η ιστορία θα είναι στο περιοδικό για πέντε βδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει 5 μέρη και θα είναι μια αρκετά μεγάλη ιστορία.

Τι μας λέει ο ίδιος ο Κάστυ

Με αφορμή τη νέα ιστορία μιλήσαμε με τον ίδιο τον Κάστυ και μας αποκάλυψε τα εξής:

Γεια σας!
Λοιπόν, είμαι πλέον πρόθυμος να σχεδιάσω τα Παπιά… Οπότε θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον! Διασκέδασα πολύ κάνοντας αυτή την ιστορία και θα ήθελα πολύ να κάνω περισσότερα με τις πάπιες. Ελπίζω να αρέσει και στους αναγνώστες!
Αντίο!

3482_Κάστυ_2
Το δεύτερο μέρος της ιστορίας!

Μετά από αυτό αναμφίβολα ο Κάστυ είναι ένας σύγχρονος Ρομάνο Σκάρπα. Αυτή η ιστορία μπορεί να σηματοδοτεί μια αρχή από ιστορίες με τα παπιά! Από τα πρώτα δείγματα που έχουμε, ο Κάστυ σχεδιάζει ωραία τα παπιά.

Στον Κάστυ αρέσει πολύ η Μάτζικα οπότε σε μια τόσο μεγάλη ιστορία είναι απολύτως λογικό να την συμπεριλάβει. Πιστεύουμε θα έχει σημαντικό ρόλο και όπως όλα δείχνουν μαγεία και επιστήμη ενώνουν τις δυνάμεις τους μπροστά στη νέα απειλή.

Ελπίζουμε ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει ιστορίες του δημιουργού με τα Παπιά και συνέχεια των υπέροχων ιστοριών του με τον Μίκυ. Και γιατί όχι και σε περισσότερες ιστορίες που θα έχουν και τα Ποντίκια και τα Παπιά μαζί.

Κάστυ