ΚΟΜΙΞ #11 με μια εξαιρετική πολυσέλιδη ιστορία του Κάστυ. Θα χαρακτήριζα το εξώφυλλο εξαιρετικό, καθώς όχι μόνο είναι σχεδιαστικά υπέροχο, αλλά κιόλας σε βάζει μέσα στο θέμα της ιστορίας. Βέβαια, πάλι έχουμε και μονοσέλιδες ιστορίες, για τις οποίες θα μιλήσουμε πιο μετά. Το ενδέκατο ΚΟΜΙΞ έχει πέντε ιστορίες (μαζί με τις 2 μονοσέλιδες). Πάμε να τις δούμε σιγά σιγά.

Η πρώτη ιστορία είναι μια 70σέλιδη ιστορία σε 2 μέρη με τον Μίκυ Μάους!

Περίληψη:
Ο Μίκυ και η παρέα του πάνε κρουαζιέρα, αλλά τα σχέδια τους δεν πάνε όπως τα περίμεναν.

Εξαιρετική ιστορία με πολύ ωραίο σχέδιο, άψογο σενάριο, που όντως θύμιζε Lost. Είχε τα πάντα, δράση, απόλαυση, μυστήριο, ωραία τοπία, αλλά και μέσα σε όλα αυτά ο Κάστυ έβαλε έξυπνα και διάφορα οικολογικά μηνύματα! Πολλά μπράβο. Η ιστορία του είναι ένα μικρό διαμαντάκι και η μόνη που μπορεί να συγκριθεί από τις υπόλοιπες ιστορίες του είναι για μένα Ο μεγάλος Αδελφός, που διαβάσαμε παλιά στο Μίκυ Μάους της Α΄ περιόδου! Καλά, πολύ μου αρέσει και ο Μαύρος Πητ του Κάστυ, τόσο στον σχεδιασμό του όσο και στον χαρακτήρα του (και η περιστέρα του η Τρούντυ το ίδιο) πιο πολύ από τις ιστορίες του Σκάρπα.  Οπότε 9,5–10/10.

Η δεύτερη ιστορία είναι η “Η Κλαγγή των Μαϊμούδων”, σε σενάριο (κανονικά δεν ξέρουμε το σεναριογράφο) και σχέδιο Καρλ Μπαρκς.

Περίληψη:
Ο θείος Σκρουτζ, μαζί τα ανίψια του, ταξιδεύει στην νοτιοανατολική Ασία, για να πουλήσει κάτι “μαϊμούδες”.

Η ιστορία του Μπαρκς ήταν καλή! Βέβαια, λίγο πιο κάτω από τις άλλες καλές 10σέλιδες, αλλά μου άρεσε. Όχι σαν την προηγούμενη φορά στο ΚΟΜΙΞ #10, όπου η ιστορία του έχανε στο σχέδιο… Καμία σχέση εδώ. Βλέπουμε ωραίο κλασσικό σχέδιο για Μπαρκς και σχετικά καλή πλοκή. Οπότε 8–8,5/10.

Τελευταία (πέρα από τις μονοσέλιδες) ιστορία είναι “Η ημέρα της αλήθειας”.

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ λέει πλέον την αλήθεια στους πάντες, με αποτέλεσμα να μπλέκει σε μπελάδες.

Η χειρότερη ιστορία του τεύχους. Το σχέδιο του Βαν Χορν είναι σχετικά καλό σε αρκετά σημεία, αλλά η πλοκή ήταν χάλια. Κάτι παρόμοιο έχουμε ξαναδεί, νομίζω, στο παρελθόν, αλλά με πολύ ανώτερη πλοκή.

Οπότε επιεικώς θα βάλουμε 6/10.

Οι μονοσέλιδες, τώρα, ήταν δύο. Δεν θα τις αναλύσω ιδιαίτερα, αλλά θα πω ότι η πρώτη μου άρεσε πολύ και άξιζε ένα 8/10 και η δεύτερη ένα 6/10… Όσον αφορά “Τα νέα του ΚΟΜΙΞ”, δεν υπήρχαν στο τεύχος, καθώς  είχαμε ένα τεύχος τίγκα στις ιστορίες, πράγμα πολύ θετικό, καθώς δεν υπήρχαν διαφημίσεις και χαζά πράγματα, αλλά κιόλας δεν υπάρχουν και πολλά νέα, που θα μπορούσαν να βάλουν τότε που φτιάχνανε το τεύχος… Προτίμησα τις 2 μονοσέλιδες αντί των νέων, πάντως.

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 9/10. Η ιστορία του Βαν Χορν δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο και δεν έκλεισε καλά για ένα από τα καλύτερα τεύχη της νέας περιόδου, αλλά δεν πειράζει, γιατί η ιστοριάρα του Κάστυ μας αποζημιώνει. Το επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί στις 30 Ιουνίου. Κύρια ιστορία του είναι η “Ακαταμάχητη ομοιότητα”, πάλι του Κάστυ. Για τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δεν είναι γνωστό κάτι παραπάνω, αλλά μόνο ότι θα έχουμε και ιστορία του Μπαρκς.

Όλες τις προηγούμενες παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

ΚΟΜΙΞ, ΚΟΜΙΞ Wiki

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.