Έφτασε λοιπόν και το δεύτερο τεύχος του νέου ΚΟΜΙΞ! Στο δεύτερο τεύχος έχουμε έναν νέο σχεδιαστή να κάνει την είσοδό του στο περιοδικό, ο οποίος ακούει στο όνομα Κάστυ! Ο Κάστυ είναι ένας σχετικά νέος, ταλαντούχος δημιουργός, που δημιουργεί στην Ιταλία ιστορίες με τον Μίκυ Μάους στην σύγχρονη εποχή, αλλά δίνοντας και το αίσθημα του παλαιού! Για μένα προσωπικά είναι ο νέος Σκάρπα! Προτού μιλήσουμε για τις ιστορίες, ας πούμε κάποια πράγματα για τις αλλαγές που έγιναν στο περιοδικό. Αρχικά, στην διαφήμιση για το επόμενο τεύχος, δεν βλέπουμε ούτε περίληψη της κύριας ιστορίας ούτε διαφήμιση για άλλες, αλλά έναν ξερό τίτλο. Ακόμα, τα γράμματα του τίτλου “Περιεχόμενα” δεν έχουν περίγραμμα.

Στα “Γράμματα στην Σύνταξη”, το Χρονολόγιο καταλαμβάνει όλη την αριστερή μεριά της σελίδας, και οι τρεις στήλες των άρθρων έχουν γίνει δύο. Διαφοροποίηση βλέπουμε και στα “Νέα του ΚΟΜΙΞ”, με το περίγραμμα των πλαισίων να είναι όπως το κάναμε εμείς στην ΚΟΜΙΞ Wiki. Διαφορές έχουμε και στα συνοδευτικά άρθρα των ιστοριών, όπου έχουμε πάλι κόκκινο πλαίσιο αριστερά και δύο στήλες. Στο τεύχος βρίσκουμε διαφημίσεις για το Μίκυ Μάους, το Ντόναλντ, την Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney και το Super Μίκυ. Τέλος, στην τελευταία σελίδα, δεν βρίσκουμε την παλιά ολοσέλιδη διαφήμιση για το επόμενο τεύχος.

Ας μιλήσουμε τώρα για τις ιστορίες του περιοδικού:

Εικόνα (13)
Η πρώτη ιστορία είναι ο Δόκτωρ Τικ-Τακ, η κύρια του τεύχους, σε σενάριο Casty και Enrico Faccini και σχέδιο Casty. Περίληψη: Πολλοί προσπάθησαν να ανακαλύψουν το μυστικό της αιώνιας νιότης, όμως μόνο ο μυστηριώδης Δόκτωρ Τικ Τακ φαίνεται πως τα κατάφερε. Ο Μίκυ και ο Ήτα Βήτα σε μια περιπέτεια μυστηρίου γεμάτη χιούμορ, συγκίνηση και ανατροπές, από το πενάκι ενός από τους κορυφαίους εκπρόσωπους του σύγχρονου ντισνεϋκού κόμικς. Σε μια τέτοια ιστορία θα βάζαμε ένα 10 για το εκπληκτικό σενάριο και το σχέδιο!

Εικόνα (14)

Συνεχίζει με την ιστορία Το μυστικό των πειρατών σε σενάριο Tormod Løkling και σχέδιο Arild Midthun, όπου ο Χιούη, ο Λιούη και ο Ντιούη ταξιδεύουν στο παρελθόν για να ανακαλύψουν την τοποθεσία που έκρυψε τα λάφυρά του ο θρυλικός Κάπταιν Κιντ! Μια πειρατική περιπέτεια με απρόβλεπτη κατάληξη, στην οποία όλα ανεξαιρέτως τα φαινόμενα απατούν… Σχετικά ευχάριστη ιστορία η οποία παίρνει ένα 8,5!

Εικόνα (15)

 Ακολουθεί η ιστορία: Η δεύτερη δεκάρα, σε σενάριο: Nils Petter Smeby και σχέδιο Vicar. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αλάσκα, στην οποία θείος Σκρουτζ ανακαλύπτει μία δεύτερη τυχερή δεκάρα ολόιδια με την πρώτη και προσπαθεί να ανακαλύψει τι ευθύνεται για αυτό το φαινόμενο. Ιστορία με σχέδιο όπως έχει συνηθίσει, με μια περίεργη ανατροπή στο τέλος! Και σε αυτήν λοιπόν θα βάλουμε ένα 8.

Εικόνα (16)

Λίγο πριν το τέλος, έχουμε την ιστορία Το πράσινο τείχος σε σενάριο Evert Geradts και Σχέδιο Bas Heymans, που δεν είχε διαφημιστεί στο τεύχος 1, οπότε δεν ξέραμε ότι θα υπάρχει.  Σε αυτήν ο Ντόναλντ προσπαθεί να διαβάσει το βιβλίο του στον κήπο του, χωρίς ενοχλητικές παρεμβολές και για αυτό τον λόγο χτίζει ένα πράσινο τείχος ανάμεσα γύρω από την αυλή του. Μια ιστορία 4 σελίδων, η οποία είναι καλή για τον ρόλο της, που είναι για το γέμισμα του τεύχους. Ένα 7,5 δηλαδή…

Εικόνα (17)

Και για τέλος, η ιστορία  Η Μεγάλη Παρέλαση των Ζώων, σε σενάριο και σχέδιο Carl Barks, όπου ο Ντόναλντ φέτος φιλοδοξεί να κερδίσει στην παρέλαση των ζώων στην Λιμνούπολη, αλλά στην συνέχεια αλλάζει σχέδια και ζώο, δίχως να υπολογίζει τα ανίψια του! Άλλη μια καλή δεκασέλιδη  ιστορία από τον Μπαρκς, την οποία θα βαθμολογούσαμε με ένα 9!

Αρχείο:Κομιξ 3β.jpg

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 8,5 – 9 (όχι όμως και 10, σαν το προηγούμενο) μαζί με τις ιστορίες και το υπέροχο εξώφυλλο του Κάστυ. Όσο για το επόμενο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει ούτε ποιες ιστορίες θα έχει, πέρα από την αρχική.  Κεντρική θα είναι πάλι μια ιστορία του Κάστυ, που ονομάζεται Σκοτεινός κόσμος, η οποία είναι 75 σελίδων, σύμφωνα με το I.N.D.U.C.K.S.!

Komix 02 pg099-099-2

Τελευταίες εξελίξεις: Χάρις στον Πάνο, που επικοινώνησε με την Καθημερινή και μας προώθησε το υλικό που του έστειλαν, μάθαμε ότι το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου.

Όλες τις προηγούμενες παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Άδεια Creative CommonsΑυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.