Τέλη Ιανουαρίου 2015 και ήρθε και το ΚΟΜΙΞ #7. Εξώφυλλο πολύ ωραίο και έχουμε το γνωστό μοτίβο. Το έβδομο ΚΟΜΙΞ έχει 3 ιστορίες. Πάμε να τις δούμε.

Η πρώτη ιστορία είναι  “Μαύρος Κεραυνός Αναγέννηση”, μια ιστορία 68 σελίδων του Κάστυ, που δημοσιεύτηκε στο Τοπολίνο το 2013 σε 4 μέρη.

Περίληψη:
Ο Μίκυ επιστρέφει στην Ρομπόβια την πόλη του “Μέλλοντος” όπου παλίοτερα είχε αντιμετωπίσει το Μαύρο Φάντασμα (με την πανοπλία του Μαύρο Κεραυνό) σε μια επική αναμέτρηση! Τώρα, καλείται πάλι εκεί για αντιμετωπίσει όχι μόνο τον καταχθόνιο εχθρό του που έχει δημιουργήσει ένα νέο Κεραυνό αλλά και τα παράξενα που συμβαίνουν στην πόλη.

Εικόνα (41)

Τα 2 μέρη της ιστορία είναι πάρα πολύ καλά!! Το σχέδιο του Παστροβίκιου είναι ωραίο και θυμίζει του Κάστυ, αλλά έχει και πολλές θα λέγαμε “κινηματογραφικές σκηνές” η ιστορία. Άξιζε να μπει στο περιοδικό, με το μεγάλο μέγεθος να αναδεικνύει καλύτερα το σχέδιο. Ανυπομονώ για τα υπόλοιπα 2 μέρη που θα έχουν και περισσότερη δράση. Της βάζουμε ένα 8,5-9/10.

Η δεύτερη ιστορία είναι η “Η ξανθιά μάγισσα” σε σενάριο Πωλ Χάλας και σχέδιο Χοσέ Μασσαρόλι.

Περίληψη

Η Μάτζικα θέλει να πάει στον χορό των Μάγων αλλά προσπαθεί να αλλάξει εμφάνιση για να κερδίσει τον πιο όμορφο χορευτή-μάγο.

Καλή ιστορία, στην  οποία βέβαια δεν με τρέλανε το σχέδιο αλλά δεν ήταν κουραστική. Μπορούσε να ήταν και πολύ καλύτερη. Οπότε 6/10.

Τέλος, δεν έχουμε μια κλασική δεκασέλιδη ιστορία του Καρλ Μπαρκς, αλλά του Ντάαν Γίππες που φέρει τον τίτλο “Η Δύναμη της Φαντασίας”.

Περίληψη
Με την φαντασία μας μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα. Όμως ο Ντόναλντ πιστεύει μόνο στην λογική. Τι θα γίνει όμως όταν το δοθεί η ευκαιρία να κάνει τα πράγματα όπως τα φαντάζεται;

Λοιπόν η ιστορία αυτή μου είναι πολύ δύσκολο να τη βαθμολογήσω… Το σχέδιο δεν ήταν καλό και ανάξιο του Γίππες τον οποίο έχουμε να σχεδιάζει πάρα πολύ καλύτερα! Σαν σενάριο ήταν έτσι και έτσι αλλά κάπως ευχάριστη σαν ιστορία. Όμως στην τελική φάνηκε σαν δουλειά του ποδαριού…

Άρα 6-7/10. Ίσως βάλετε και λιγότερο άμα δεν σας άρεσε το σενάριο…

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 7,5- 8/10 μαζί με τις ιστορίες και τα άρθρα και αυτό διότι οι 2 επόμενες ιστορίες ήταν μέτριες. Το επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί στις 24 Φεβρουαρίου. Συνεχίζουμε με τα άλλα 2 μέρη της ιστορίας του Μάυρου Κεραυνού! Μια μικρή αλλαγή στο εξώφυλλο του επόμενου τεύχους, όπου φεύγει η κόκκινη ταινία από το κάτω δεξί μέρος αλλά και ο τίτλος μπαίνει στο εξώφυλλο με μεγάλα γράμματα ανεξάρτητος. Για τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δε είναι γνωστό κάτι παραπάνω.

Άδεια Creative CommonsΑυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.