Η βραβευμένη με Χρυση σφαίρα ταινία «The Boy and the Heron» (Το Αγόρι και ο Ερώδιος), του Hayao Miyazaki, έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από τη feelgood.

Το Αγόρι και ο Ερώδιος
Πρωτότυπο Hayao Miyazaki
Σενάριο Hayao Miyazaki
Σκηνοθεσία Hayao Miyazaki
Animation Takeshi Honda
Σχεδιασμός Χαρακτήρων Takeshi Honda
Μουσική Joe Hisaishi
Μοντάζ Takeshi Seyama
Στούντιο Παραγωγής Studio Ghibli

Το Αγόρι και ο Ερώδιος

Η βραβευμένη με Χρυσή σφαίρα ταινία «The Boy and the Heron» (Το Αγόρι και ο Ερώδιος), του Hayao Miyazaki, ήρθε στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Feelgood.

Η ημερομηνία της ελληνικής πρεμιέρας είναι, 1 Φεβρουαρίου 2024. Στην Ιαπωνία είχε κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου 2023, ενώ στην Αμερική τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Άργησε λίγο αλλά επιτέλους ήρθε και στη χώρα μας.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 124 λεπτά και στην χώρα μας θα παιχτεί στα ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους. Το κύριο τραγούδι της ταινίας «Spinning Globe» ερμηνεύει ο Kenshi Yonezu (Chainsaw Man, My Hero Academia).

Trailer

Παρακάτω το trailer με ελληνικούς υπότιτλους που κυκλοφόρησε από τη Feelgood Entertainment.

Όπως είναι εμφανές και από το trailer, το animation είναι υπέροχο και το στυλ είναι το κλασσικό του Miyazaki. Αναμένουμε λοιπόν με πολύ ενδιαφέρον για το τι νέο θα δούμε αυτή τη φορά.

Σύνοψη

 Η σύνοψη της ταινίας από τη Feelgood.

Ένα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του, επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν.

Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή. Οδηγός του Μάχιτο σε αυτό το ταξίδι είναι ένα πλάσμα, μισός ερωδιός και μισός άνθρωπος, το οποίο ισορροπεί οριακά στα όρια ψέματος και αλήθειας.

Το αγόρι στο νέο κόσμο κάνει ουσιαστικούς φίλους, ξαναβρίσκει τη μητέρα του και συναντά τον δημιουργό του κόσμου.

“Χαίρομαι τόσο πολύ που ήσουν εδώ”.

©2023 Studio Ghibli