Όλοι μας πιστεύω έχουμε κάποιες σειρές από manga και manhwa στις οποίες δίνουμε μια πιο ιδιαίτερη έμφαση σε κάποια περίοδο. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δώσω την δίκη μου πεντάδα.

5

Sakamoto Days

Ο Taro Sakamoto ήταν ο θρυλικός δολοφόνος που φοβόντουσαν οι κακοποιοί και τον θαύμαζαν οι εκτελεστές. Όμως τελικά παντρεύτηκε, νοικοκυρεύτηκε και βγήκε στην «σύνταξη». Τι συμβαίνει όταν το παρελθόν τού χτυπάει την πόρτα;

Μια πολύ ωραία σειρά, η οποία μου κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς είναι διαφορετική. Ο πρωταγωνιστής δεν είναι ο τυπικός των shonen, πολύ ωραία χορογραφία έχουν οι μάχες και το σημαντικό είναι οι χαρακτήρες. Βλέπουμε την οπτική διαφόρων χαρακτήρων και τους λόγους για τις πράξεις τους. Υπάρχουν και κάποια καρέ που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό με τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ο Sakamoto.

Νομίζω και το ότι πρόκειται για πρωταγωνιστές σε shonen με τη συγκεκριμένη ιδιότητα είναι κάπως μη αναμενόμενο. Γενικά, θα έλεγα ότι η ιστορία είναι και αστεία αλλά και σοβαρή όταν πρέπει. Το ίδιο και ο Sakamoto. Ελπίζω σύντομα να βγει και anime για το Sakamoto Days διότι αδικείται να μην έχει μέχρι στιγμής.

4 Welcome to Demon School! Iruma-kun
4

Welcome to Demon School! Iruma-kun

Ο καημένος ο Iruma είναι άτυχος καθώς όχι μόνο δεν μπορεί να πει όχι αλλά πάντα εκτελούσε τις επικίνδυνες δουλειές που του ζητούσαν οι άπληστοι και τεμπέληδες γονείς του. Μια μέρα κάνουν συμφωνία με τον δαίμονα Sullivan και τελικά ο Iruma καταλήγει στον κόσμο των διαμόνων. Υιοθετείται από τον Sullivan και εγγράφεται στο σχολείο Babyls.

Αρχικά, να πω ότι συγκεκριμένο manga έχει anime αλλά μπορεί να μην το ξέρετε για αυτό και η μικρή εισαγωγή. Θεωρώ ότι έχει πολύ καλή ανάπτυξη χαρακτήρων αλλά και χτίζει όμορφα τον κόσμο η Nishi sensei.

Ο Iruma προσπαθεί να επιβιώσει στον κόσμο των δαιμόνων,  αναπτύσσεται και εξελίσσεται σε πολλούς τομείς. Το ίδιο και οι φίλοι που κάνει στην πορεία. Υπάρχει επίσης ένα μυστήριο γύρω από τον Iruma.

Γενικά, οι δαίμονες δεν γνωρίζουν την ύπαρξη των ανθρώπων και η κοινωνία αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη. Το άλλο θέμα της εξέλιξης και της θέλησης να πετύχεις τον σκοπό/επιθυμία σου είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσει αυτό το manga.

3

Jujutsu Kaisen

Πιστεύω ότι εδώ δεν χρειάζεται κάποια περίληψη. Πλέον, το Jujutsu Kaisen είναι από τα πιο γνωστά manga και anime. Η ιστορία του με τους Jujutsu Μάγους και τις Κατάρες και η τροπή που παίρνει δεν είναι πάντα η αναμενόμενη. Ο Gege το έχει αποδείξει πολλές φορές αυτό.

Είναι από τα manga που συλλέγω σε φυσική μορφή και έχω και φιγούρες. Βρίσκω ενδιαφέρον το σύστημα των δυνάμεων, το μυστήριο που υπάρχει γύρω από τον πρωταγωνιστή Yuji Itadori και λατρεύω τον Gojo Satoru ως χαρακτήρα. Γενικά, θεωρώ το κεντρικό τρίο πολύ πετυχημένο.

Το συγκεκριμένο manga δείχνει τις συνέπειες των επιλογών που μπορεί να κάνει κάποιος αλλά και που για να αναπτυχθεί ως Μάγος πρέπει να κουβαλάς μια τρέλα. Το θεωρώ ως ένα από τα σύγχρονα «σκοτεινά» shonen όπου μια νίκη από τους ήρωες μπορεί να θεωρεί ως ήττα κατά κάποιον τρόπο.

2

Blue Lock

Τι να πρωτοπώ για το Blue Lock. Καταρχάς, όπως ίσως θα γνωρίζετε πρόκειται για ένα αθλητικό manga του οποίου το anime βγήκε πέρσι το Νοέμβριο. Από τότε έγινε αρκετά δημοφιλές και αναμένω να δω την εξέλιξη του πρωταγωνιστή Isagi Yoichi.

Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι πολύ για το ποδόσφαιρο αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι ο Muneyuki Kaneshiro το χρησιμοποιεί ως μέσο για να πει μια ιστορία. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα battle shonen που θυμίζει λίγο squid game. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνεται και υπάρχει ρίσκο.

Η σειρά έχει πολύ καλούς δευτερεύοντες χαρακτήρες (όπως οι Bachira, Chigiri, Nagi, Barou κλπ) που εξελίσσονται με τον τρόπο τους και ξεχωρίζουν. Ο δε πρωταγωνιστής Yoichi με τη ψυχική του δύναμη και τη δυνατότητα του να επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του βάζει τα δυνατά του ως «Egoist» στο ταξίδι του να γίνει ο καλύτερος επιθετικός!

1

Lookism

Την πρώτη θέση δεν την καταλαμβάνει κάποιο manga αλλά ένα manwha. Έχω και άλλα τέτοιου είδους που παρακολουθώ αλλά το Lookism του Pak Taejun είναι αυτό που ακολουθώ κάθε βδομάδα φανατικά (όπως και το Blue Lock).

Αφορά την ιστορία του Daniel Park, ενός μη ελκυστικού μοναχικού δεκαεφτάχρονου που υφίσταται μπούλινγκ συνεχώς για την εμφάνισή του και την έλλειψη δύναμης. Η ζωή του όμως αλλάζει δραστικά όταν ξαφνικά αποκτά ένα δεύτερο όμορφο σώμα.

Πέρα από το σχολείο που έχει μια παρουσία, το καστ του Lookism περιλαμβάνει και πολλά άτομα εκτός αυτού. Το συγκεκριμένο manhwa χτίζει τον κόσμο του τόσο ωραία και έχει χαρακτήρες με βάθος πέρα από τον πρωταγωνιστή.

Βλέπουμε την πιο σκοτεινή πλευρά του κόσμου, το ρόλο που παίζει η εμφάνιση, το πόσο σημαντικό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και άλλα πολλά. Αυτά είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται το Lookism αλλά δεν λείπουν και οι μάχες με τις συμμορίες που παίρνουν άλλες διαστάσεις όσο προχωράει η ιστορία.

Προσωπικά χαίρομαι με την ανάπτυξη του Daniel και άλλων χαρακτήρων του καστ. Αναμένω να μάθω περισσότερα για τα μυστικά ή τα μυστήρια που μας προσφέρει η ιστορία. Έχει 470+ chapters και συνεχίζει δυνατά.

Σύνοψη

Αυτά είναι τα τέσσερα manga μαζί με το ένα manwha στα οποία δίνω περισσότερη έμφαση αυτή την περίοδο. Από τα πρώτα τρία στο πρώτο διαβάζω τα τάνκοουμπον που έχουν κυκλοφορήσει στα αγγλικά, ενώ τα άλλα δυο τα παρακολουθώ κάθε βδομάδα.

Η εβδομαδιαία παρακολούθηση ισχύει και για το Blue Lock και για το Lookism αλλά πιο φανατικά. Για αυτά τα 2 θα μπορούσα να αλλάξω τη σειρά αλλά αυτό κυρίως οφείλεται στο chapter της εβδομάδας. Στη σελίδα, θα μιλήσουμε για πολλά διαφορετικά manga και manhwa στα επόμενα άρθρα.