Πριν λίγο καιρό (όταν γράφτηκε το άρθρο), διαβάζοντας τις ιστορίες του Φαντομία στο Μίκυ Μάους μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες τις οποίες έθεσα στο φοβερό Μάρκο Τζερβάζιο από το facebook. Οι απαντήσεις έφτασαν μέσα σε 1-2 ώρες!

1) Στη δεύτερη σελίδα, πέμπτο καρέ, της ιστορίας «Η Κατάρα του Φαραώ» (Μίκυ Μάους 138) υπάρχει μια φωτογραφία ενός άνδρα και μιας γυναίκας μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ. Πρόκειται για τους γονείς του Λόρδου Τζων Λαμόντ Κουάκετ, όπως υποθέτω; Επιπλέον, παρατήρησα μια μεγάλη ομοιότητα μεταξύ αυτών και των ηθοποιών (που υποκρίνονται τον Φαντομία και την Ντόλυ Πάπρικα) στην ιστορία «Ησυχία στην Αίθουσα» (Μίκυ Μάους 137).

Γεια σου, Chris, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχω πολλούς φαν στην Ελλάδα. Προσπαθώ να απαντώ γρήγορα (δουλεύω πάνω στη δέκατη ένατη ιστορία του Φαντομία αυτή τη στιγμή).  Ναι, είναι οι γονείς του Λόρδου Κουάκετ… και θα τους γνωρίσεις καλύτερα στις επόμενες ιστορίες!  Η ομοιότητα με τους ηθοποιούς (που υποκρίνονται τον Φαντομία και την Ντόλυ Πάπρικα) είναι τυχαία (αλλά θα τους γνωρίσεις κι αυτούς αργότερα).

2) Παρατήρησα ότι η σειρά του Φαντομία διαδραματίζεται στο σύμπαν Μπαρκς-Ρόσα και, συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ενδέκατου επεισοδίου του «Βίου και της Πολιτείας του Σκρουτζ Μακ Ντακ». Έχεις αναφέρει ακόμα και τη Βολκάνα Μακ Ντακ σε ένα background (της 17ης ιστορίας). Σχεδιάζεις να την συμπεριλάβεις, ίσως μαζί με τα διάσημα μωρά της, σε κάποια μελλοντική ιστορία;

Ναι, η σειρά του Φαντομία λαμβάνει χώρα στο σύμπαν Μπαρκς-Ρόσα! Από το 1920 μέχρι το 1930 με κάποιες αναδρομές στο παρελθόν! Η Βολκάνα και η Ματίλντα Μακ Ντακ έχουν κάνει ήδη μια σύντομη εμφάνιση στο θέατρο σε ένα καρέ της έβδομης ιστορίας “Το Όγδοο Θαύμα του Κόσμου” (Μίκυ Μάους 139)… Ίσως να τη δούμε ξανά στο μέλλον…

3) Υπάρχει η πιθανότητα να έρθει ο Φαντομίας στην εποχή μας και να συναντήσει τον Φάντομ Ντακ;

Όπως είπα σε μια συνέντευξη που μου πήραν από ένα ελληνικό φανζίν, ο Φαντομίας θα συναντήσει τον Φάντομ στο μέλλον … αλλά δε θα είναι ακριβώς ένα ταξίδι στο χρόνο …!

ΚΟΜΙΞ Wiki Fanzine #1

4) Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατό, αλλά θα ήταν φοβερό να δούμε μια συνεργασία μεταξύ εσένα και του Ντον Ρόσα για ένα ενδιαφέρον νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Λιμνούπολης!!! Παρατήρησα κάτι παρόμοιο στην ιστορία «Il ladro e il miliardario» (Ο Κλέφτης και ο Δισεκατομμυριούχος, αδημοσίευτη στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζεται ο Σκρουτζ στον Τιτανικό!).

Θα ήταν όνειρο για μένα να δουλέψω με το μεγάλο Ντον Ρόσα! Όμως, φοβάμαι ότι είναι πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά, θα ξαναδείς κάτι παρόμοιο σύντομα στον “Κλέφτη και το Δισεκατομμυριούχο”! Επίσης, θα υπάρξει σύντομα μια ιστορία για μία πολύ δημοφιλή ιστορία του Μπαρκς, που τοποθετείται στη Νοτρ Ντακ!

5) Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω αν ενδιαφέρεστε/έχετε το χρόνο να επισκεφτείτε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια ενός από τα φεστιβάλ κόμικς που διοργανώνονται εδώ στο μέλλον. Εμείς (οι Έλληνες φαν) ανυπομονούμε γι’ αυτό!!!

Θα ήθελα πολύ να έρθω στην Ελλάδα και να γνωρίσω τους φαν του Φαντομία! Αν με προσκαλέσουν στο φεστιβάλ κόμικς της Θεσσαλονίκης ή σε κάποιο άλλο ελληνικό φεστιβάλ κόμικς, θα δεχτώ με μεγάλη ευχαρίστηση! Ευχαριστώ, ευχαριστήσου την ανάγνωση!

Η Βολκάνα, ο Μπαρούτης και η Ματίλντα!