Ας ξεκινήσουμε με κάτι που μας έχει ήδη προϊδεάσει ο Κάστυ.  Μιλάω για την ιστορία «Όλα αυτά θα συμβούν αύριο» για την οποία μιλήσαμε σε προηγούμενο άρθρο. Από ότι φαίνεται από την παραπάνω εικόνα η συγκεκριμένη ιστορία θα έχει έξη μέρη και θα ξεκινήσει από το Topolino #3280. Αρκετά μεγάλη θα είναι δηλαδή. Καλά μας προετοίμαζε ο Κάστυ. 

Από ότι φαίνεται από τον παραπάνω τίτλο της ιστορίας που λέει Αντίστροφη μέτρηση για το «Όλα αυτά συμβαίνουν αύριο», Μείον τέσσερα! Μια ημέρα αγορών, τα 4 μέρη τις ιστορίας θα είναι κάποιο είδος προλόγου και το έκτο μέρος θα είναι το πιο βαρύ! Τελικά σήμερα, επιβεβαιώθηκα καθώς στο facebook του Κάστυ λέγεται ότι πρόκειται για 4 μίνι περιπέτειες μέχρι να έρθει το τελικό μεγάλο μέρος στις 31 Οκτωβρίου. Ενδιαφέρον αυτό. Μάθαμε και τελικά ποιος θα είναι ο μεγάλος κακός της ιστορίας χάρης ένα νέο ασπρόμαυρο πάνελ. Μπορείτε να τον δείτε άμα θέλετε στο παρακάτω spoiler.

[spoiler title=’Κακός της ιστορίας’ style=’red’ collapse_link=’true’]Είναι ο Δάντης Ρίμας! Έχουμε να τον δούμε στην Ελλάδα από το 2010 που εμφανίστηκε στην ιστορία του Κάστυ «Ο Κόσμος του Μέλλοντος». Ένας από τους πιο αδίσταχτους κακούς του Μίκυ που θέλει να κυριαρχήσει τον κόσμο.

[/spoiler]

Θα ξαναπώ ότι θεωρώ πολύ τυχερούς τους Ιταλούς που θα την διαβάσουν τόσο σύντομα. Ας δούμε όμως τι άλλο ετοιμάζει ο δημιουργός. Μιλήσαμε μαζί του και μας είπε τα εξής:

Η ιστορία Κάστρο στο Φεγγάρι (“Topolino e il castello sulla Luna”) που μας έλεγε στη συνέντευξη θα κυκλοφορήσει τελικά το 2019. Βλέπουμε το πρώτο πάνελ της ιστορίας χρωματισμένο παραπάνω. Η δεύτερη εικόνα στα δεξιά που βλέπεται παραπάνω είναι μια σελίδα από ακόμα μια νέα ιστορία που μάλλον θα κυκλοφορήσει το 2019. Πρόκειται για «Το Μυστήριο του Νερού της Σκιάς» (“Topolino e il mistero di Acquadombra”), όπου σύμφωνα με την παραπάνω σελίδα συμμετέχει και ο Ήτα Βήτα μαζί με τον Μίκυ και τον Επιθεωρητή Ο’Χάρα. Η βροχή φαντάζει ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς οι ψιχάλες είναι λες και μετατρέπονται σε μυτερά αντικείμενα. Υποθέτω ότι  η βροχή δεν είναι κανονική με την έννοια ότι κρυσταλλοποιούνται οι ψιχάλες αλλά πρέπει να έχουν κάποια σχέση με τη Σκιά που λέει ο τίτλος. Μπορεί να συνδέονται με τους ανθρώπους Σκιές που είδαμε στον Σκοτεινό Κόσμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Κάστυ, η “Che avventure Topolino” είναι μια αστεία μικρή ιστορία που είναι μέρος ενός σπέσιαλ άλμπουμ για τον Μίκυ που θα κυκλοφορήσει το 2018. Προβλέπω ότι βγει τον Νοέμβριο για τα 90 χρόνια. Πολύ ωραία κίνηση και από ότι φαίνεται στο φόντο βλέπουμε και διάφορους κακούς όπως τον Μαύρο Πητ, το Δάντη Ρίμα, το Μαύρο Φάντασμα, τον Μίκλος, τον Δόκτωρ Βούλτερ…