Η νέα ιστορία του Τζόρτζιο Καβατσάνο «Το Παπί Δίχως Παρελθόν» κυκλοφορεί προσεχώς στην Φιλανδία σε στυλ βιβλίου.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Φιλανδικού Disney περιοδικού Aku Ankka η ιδέα για το κόμικ ξεκίνησε την άνοιξη του 2015 όταν ο ρεπόρτερ Kirsi Ahonen πήρε συνέντευξη από τον Τζόρτζιο Καβατσάνο. Ο Καβατσάνο του είπε ότι θα ήταν υπέροχο να σχεδιάσει μια κλασσική ιστορία του κόσμου των ταινιών.

Στην περίπτωση αυτή, ο συντάκτης Φιλανδικού περιοδικού και ο Φιλανδός παπιοσχεδιαστής Κάρι Κορχόνεν συνεργάστηκαν ώστε να σκεφτούν ποια Φιλανδική ταινία θα ταίριαζε να μεταφερθεί ως ιστορία με τους αγαπημένους μας παπιόμορφους χαρακτήρες. Τελικά επικράτησε η ταινία Ο Άνθρωπος Δίχως Παρελθόν (The Man Without a Past).

Ο Κορχόνεν άρχισε αμέσως δουλειά και μετά από ένα ο χρόνο ο Καβατσάνο είχε έτοιμο το στορυμπορντ.

Ο Καβατσάνο πάντως είναι ο σχεδιαστής της Disney που έχει γράψει ιστορίες που είναι μεταφορές κινηματογραφικών ταινιών σε μορφή κόμικ με τα αγαπημένα μας παπιά και ποντίκια όπως:

  • Καζαμπλάνκα (ΚΟΜΙΞ #205)
  • Λα Στράντα (ΚΟΜΙΞ #172),
  • Η αληθινή ιστορία του Χίλια εννιακόσια (Μίκυ Μάους #2290)

Με λίγα λόγια θεωρώ ότι είναι εξαιρετική η επιλογή του ως σχεδιαστή της ιστορίας. Έχει εμπειρία σε μεταφορές ταινιών σε κόμικ. Γενικά όσες ιστορίες τέτοιου είδους έχω διαβάσει από τον σχεδιαστή μου αρέσουν πάρα πολύ.

Υπάρχουν αρκετές σκηνές στο κόμικ που μιμούνται πιστά σκηνές της ίδιας της ταινίας. (όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και σύμφωνα με τη σελίδα του Aku Ankka)

Μου αρέσει πάντως που η μεταφορά του Καβατσάνο έχει συμπεριλάβει και το καστ των παπιών αλλά και των ποντικιών. Βέβαια, πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει ο Ντόναλντ και η Νταίζυ. Το σχέδιο φαίνεται καλό και από αυτό που μας έχει συνηθίσει ο Καβατσάνο στις ιστορίες του.

Οι ομοιότητες με την ταινία είναι εμφανείς.

Μόνο από το εξώφυλλο μου προκαλεί αρκετό ενδιαφέρον να διαβάσω την ιστορία και ελπίζω να τη δούμε και στη χώρα μας ή σαν τομάκι ή σε κάποιο περιοδικό. Μάλλον στο Ντόναλντ θα ταίριαζε ή ακόμη και στο ΚΟΜΙΞ όπου έχουμε δει παλιότερα αρκετές ιστορίες του δημιουργού πάνω σε αυτό το είδος. Όπως και να έχει μακάρι να τη δούμε στη χώρα κάποια στιγμή.