Ο νέος καλεσμένος για τα Disney κόμικς στο AthensCon 3.

Και από ότι φαίνεται ο φετινός καλεσμένος στο AthensCon (στις 2 & 3 Δεκεμβρίου) για τους Disney φανς θα είναι ο Claudio Sciarrone. Αρχικά, πούμε δυο λόγια για αυτόν που τον μάθαμε μέσα από το περιοδικό Μίκυ Μάους (Α΄και Β΄ Περιόδου). Στην χώρα μας έχουν δημοσιευτεί διάφορες δουλειές του όπως η σειρά ιστοριών Τα Χρονικά του Πλανήτη Χ, η ιστορία Κάτω από την Πόλη του Μίκυ Μάους #173, το Slam Duck (στο περσινό Editor’s Choice), το RaceWorld που μπήκε ολόκληρο στο τεύχος 55 του Μίκυ Μάους. Ενώ έχει σχεδιάσει και κάποιες ιστορίες των Νέων Περιπετειών του Φάντομ Ντακ. Σύμφωνα με το Inducks με το οποίο συμφωνώ κιόλας η καλύτερη ιστορία του είναι από αυτή τη σειρά. Πρόκειται για το Όσα Παίρνει ο Άνεμος από το τεύχος 27 της ελληνικής εκδοχής. Πάντως, οι 5 πρώτες θέσεις από τις καλύτερες ιστορίες του είναι από τη συγκεκριμένη σειρά και δικαίως. Και έχει σχεδιάσει μέχρι και ιστορίες για τον Β΄ Κύκλο του Μίκυ Μυστήριο.

Πέρα από τους τυπικούς χαρακτήρες έχει σχεδιάσει και ιστορίες για άλλους χαρακτήρες από ταινίες της Disney όπως οι Η χαμένη Ατλαντίδα (Μεγάλο Μίκυ #413, Disney Cinema #17), Μπαμπούλας Α.Ε. (Μεγάλο Μίκυ #416, Disney Cinema #13) και Ψάχνοντας τον Νέμο (Μεγάλο Μίκυ #437, Disney Cinema #5).

Συνολικά έχει κάνει γύρω στις 114 ιστορίες (έχει και αρκετές ολιγοσέλιδες) από τις οποίες οι 65 έχουν δημοσιευτεί εδώ, δηλαδή αρκετά παραπάνω από τις μισές. Από ότι φαίνεται τα τελευταία χρόνια έχουμε περισσότερες ιστορίες του στα ελληνικά και το σχέδιο του ποικίλει αφού είναι από διαφορετικές χρονικές περιόδους 😛 Πάμε να δούμε τώρα τι τεύχη μπορούμε να του πάμε για υπογραφή. 🙂

Τα must have (για μένα)

 Τα τεύχη που έχουν και εξώφυλλο και ιστορία δικά του:

Όλα από τα παραπάνω τεύχη είναι πολύ καλά για υπογραφή. Τα περισσότερα είναι από τις Νέες Περιπέτειες, των οποίων τα τεύχη έχουν πολύ καλή ποιότητα και οι ιστορίες τους είναι καλές. Το Μίκυ Μάους #173 είναι εξαιρετικά πρόσφατο οπότε θα είναι πιο εύκολη επιλογή για όλους. Το Slam Duck μπορεί να υπάρχει ακόμα σε κανένα περίπτερο.

Double Duck (Μυστικός Πράκτωρ Ντακ)

Συγκεντρωτικές Εκδόσεις

Λοιπές ιστορίες του σε Μίκυ Μάους/Αλμανάκο/Φάντομ

Προσωπικά τα τεύχη που βρίσκω καλά από εδώ είναι οποιοδήποτε από τα Μίκυ Μάους #2428 με #2430, το Μίκυ Μάους #1872 που έχει δική του χορταστική κεντρική ιστορία, το Αλμανάκο #158 και το Φάντομ #16. Τα Μίκυ Μάους που είναι τα 3 τελευταία μέρη της ιστορίας με τον Πλανήτη Χ είναι καλή επιλογή εάν δεν έχεις κάποιο με δικό του εξώφυλλο καθώς υπάρχουν άρθρα με σχέδια του σχεδιαστή σε αυτά και είναι ένα ωραίο μέρος για υπογραφή.

Τι θα πάω προσωπικά για υπογραφή;

Για μένα σίγουρες επιλογές θα είναι 2 τεύχη από το Φάντομ (σίγουρα αυτό της Καθημερινής), το Slam Duck που έχει και χώρο στις πρώτες σελίδες για να κάνει ένα σκιτσάκι, το πρόσφατο Μίκυ Μάους που θα έχει ως κεντρική ιστορία του αλλά και κανά 2 τεύχη από την σειρά Πλανήτης Χ και μάλλον και κάτι από Μίκυ Μυστήριο. Με σειρά προτίμησης:

  1. Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ # 27: Όσα Παίρνει ο Άνεμος
  2. Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ # 2: Ο Άνεμος του Χρόνου
  3. Editor’s Choice: Slam Duck
  4. Μίκυ Μυστήριο Β’ κύκλος # 4: Κορώνα Γράμματα
  5. Μίκυ Μάους # 2425: Τα Χρονικά του Πλανήτη Χ – Η πόλη Τελιάν
  6. Μίκυ Μάους # 2427: Τα Χρονικά του Πλανήτη Χ – Έξω από τον θόλο
  7. Μίκυ Μάους #173 (Β΄ Περιόδου): Κάτω από την Πόλη

Από εκεί και πέρα μια άλλη ιστορία που θα ήταν καλό να είχαμε και να του πηγαίναμε θα ήταν η παρωδία του Δον Κιχώτη που μπήκε στο Topolino #3155. Ιστορία 94 σελίδων δηλαδή αρκετά χορταστική και σε 3 μέρη. Μπορεί η Καθημερινή να προλάβει να την βάλει στο Μίκυ Μάους μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά ψιλοαμφιβάλλω. Εντάξει θα μου πεις έχουμε στο πρόσφατο Μίκυ Μάους #173. Ναι αλλά η μια είναι μια κανονική ιστορία και άλλη μια ενδιαφέρουσα παρωδία σχεδόν 100 σελίδων που έχει και εξώφυλλο δικό του. Εάν είχαμε το τεύχος θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για υπογραφή 🙂