Το Kaiju No. 8 anime το οποίο είναι βασισμένο στο manga με τον ίδιο τίτλο καταφθάνει τον Απρίλιο του 2024 στην Ιαπωνία.

Συντελεστές
Πρωτότυπο Naoya Matsumoto
Σενάριο Ichiro Okouchi
Σκηνοθεσία Shigeyuki Miya
Μουσική Yuta Bando
Σχεδιασμός Χαρακτήρων
  • Tetsuya Nishio
  • Mahiro Maeda
  • Studio Khara
Στούντιο Παραγωγής Production I.G

Kaiju No. 8

Το Kaiju No. 8 anime το οποίο είναι βασισμένο στο manga με τον ίδιο τίτλο καταφθάνει τον Απρίλιο του 2024 στην Ιαπωνία. Τα chapters του shonen manga άρχισαν να βγαίνουν από τον Ιούλιο του 2020 στο Shonen Jump+ ενώ μέχρι στιγμής έχουν βγει 8 volumes στα αγγλικά μέσω της Viz Media. Παρακάτω έχουμε το νέο trailer που κυκλοφόρησε στην Jump Festa 2024 για το anime.

Trailer

Προς το τέλος του trailer, βλέπουμε ότι το anime θα είναι διαθέσιμο για προβολή επίσης στο X (πρώην Twitter) ταυτόχρονα παγκοσμίως! Αυτό αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς θα είναι το πρώτο anime που η επίσημη προβολή θα γίνει του μέσω του X.

Κάτι που θα ήθελα να σχολιάσουμε λίγο είναι ο σχεδιασμός των χαρακτήρων.  Οι χαρακτήρες δείχνουν να έχουν διαφορετικές διαστάσεις στο πρόσωπο σε αντίθεση με το manga. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αλλά είναι κάτι που παρατηρώ τόσο στο trailer αλλά και στην καινούργια αφίσα.

Παρόλα αυτά, το animation δείχνει αρκετά καλό, ενώ θεωρώ ότι το anime θα είναι από αυτά που θα μας απασχολήσουν το 2024.

Poster 2

Σύνοψη

 Η σύνοψη του anime από το Crunchyroll.

Σε έναν κόσμο που μαστίζεται από απειλητικά πλάσματα γνωστά ως Kaiju, ο Kafka Hibino φιλοδοξούσε να καταταγεί στην Ιαπωνική Αμυντική Δύναμη για να τα νικήσει.

«Ας εξολοθρεύσουμε τα Kaiju μαζί», υποσχέθηκε ο Kafka στην παιδική του φίλη, Mina Ashiro. Με την πάροδο του χρόνου, οι συνθήκες της ζωής τούς ανάγκασαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη φιλοδοξία της ζωής του.

Βρέθηκε να εργάζεται στην Monster Sweeper, Inc. μια επαγγελματική εταιρεία καθαρισμού, ειδικευμένη στον καθαρισμό των συνεπειών από τις μάχες με τα Kaiju. Εν τω μεταξύ, η Mina Ashiro είναι πλέον η αρχηγός της 3ης Μεραρχίας της Αμυντικής Δύναμης. Όπως έχει η κατάσταση, είναι προς το παρόν ανάξιος να πολεμήσει Kaiju στο πλευρό της.

Στη δουλειά του, ο Kafka συναντά τον εξαιρετικά δραστήριο Reno Ichikawa. Η ακλόνητη αποφασιστικότητα του Reno να ενταχθεί στη Δύναμη Άμυνας δεν αφήνει περιθώρια αποτυχίας. Η επιμονή του ξυπνάει ξανά τη φιλοδοξία του Kafka να σταθεί δίπλα στη Mina, καθώς  προστατεύουν μαζί την ανθρωπότητα από τα Kaiju.

Ένα όνειρο παγωμένο στον χρόνο, που ξεπαγώνει από μια φλεγόμενη υπόσχεση. Αλλά ο Kafka δεν γνωρίζει ότι μια επικείμενη απειλή Kaiju τον πλησιάζει απροσδόκητα.

© JAKDF 3rd Division
© Naoya Matsumoto/SHUEISHA