Το Μίκυ Μάους της Παρασκευής όχι μόνο γιορτάζει τα γενέθλια του Ντόναλντ αλλά μας φέρνει και την διαφήμιση μιας σειράς που αναμέναμε εδώ και μήνες ότι θα βγει. Βέβαια, την περιμέναμε τον Χειμώνα ως Editor’s Choice αλλά τελικά θα είναι κάτι διαφορετικό και θα κυκλοφορήσει καλοκαίρι. Πρόκειται για την Οικονομία του (Θείου) Σκρουτζ του 2017 όπως είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο. Όπως θα θυμάστε η Καθημερινή είχε κατοχυρώσει στην Εθνική Βιβλιοθήκη, 5 Isbn όπου όπως είδαμε αντιστοιχούν σε τεύχη Ιταλικής σειράς του 2017 τα εξώφυλλα των οποίων είναι από το πενάκι του Andrea Freccero. Η παρακάτω διαφήμιση επιβεβαιώνει τα όσα είχαμε ανακαλύψει τότε. Από ότι καταλάβατε μπαίνουμε σε καλοκαιρινούς ρυθμούς στις εκδόσεις.

Βέβαια όπως μας έχει συνηθίσει η Καθημερινή κάποιοι τίτλοι είναι λίγο αλλαγμένοι από αυτούς που είχε βάλει αρχική στην Εθνική Βιβλιοθήκη αλλά οι τόμοι είναι αυτοί που είχαμε πει:

  1. Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ – Η Μαγεία της Οικονομίας
  2. Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ – Τράπεζες;
  3. Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ – Χρήμα Χρήμα Χρήμα!
  4. Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ – Στο Στίβο της Οικονομίας
  5. Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ – Ένας Μεγάλος Μικρός Κόσμος

Σύμφωνα με όσα βλέπουμε στο Inducks η σειρά έχει σύγχρονες ιστορίες κάποιες κάποιες εκ των οποίων δεν έχουμε δει στα ελληνικά αλλά υπάρχουν και κάποιες που έχουν μπει παλιότερα στο Μίκυ Μάους. Μια αλλαγή που βλέπω ότι έκανε στα εξώφυλλα είναι το μπαλονάκι με τα λόγια να δείχνει στο στόμα του χαρακτήρα σε αντίθεση με την Ιταλική έκδοση. Καλύτερα. Η σειρά θα μας συντροφεύσει για 5 βδομάδες και ξεκινάει σύμφωνα με την εφημερίδα που φαίνεται στη διαφήμιση από τις 23 Ιουνίου μαζί με την εφημερίδα! Άρα θα στοιχίζει 4 ευρώ. Να σημειωθεί ότι έχουν καταχωρηθεί και isbn για νέους τόμους της Βιβλιοθήκης του Σκάρπα λίγες μέρες αργότερα αφού η Καθημερινή έβαλε αυτά τις Οικονομίας. Οπότε πολύ πιθανό είναι όταν τελειώσει η Οικονομία στις 21 Ιουλίου, αμέσως μετά να κυκλοφορήσουν οι 8 νέοι τόμοι του Σκάρπα. Όπως και να έχει θα σας ενημερώσουμε τότε μέσα από τη σελίδα μας 🙂