Τη δεκαετία του ’90 η Καθημερινή, κυκλοφόρησε στα ελληνικά μέρος της σειράς Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ που έβγαινε τότε στην Ιταλία. Η συγκεκριμένη σειρά όπως είχαμε δει επέστρεψε στην Ιταλία το Νοέμβριο του 2017 ανανεωμένη με νέα εξώφυλλα από τον Andrea Freccero. Τι μας νοιάζει όμως εμάς αυτό θα μου πείτε; Μας νοιάζει διότι η Καθημερινή στις 30 Νοεμβρίου έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες κατοχυρώσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη που μας είχαν ξεφύγει. Όπως βλέπετε παρακάτω κατοχύρωσαν τα isbn για 5 τόμους που έχουν την επωνυμία Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ. Και βρήκαμε ότι οι 5 τόμοι αυτοί αντιστοιχούν στους 5 που έχει βγάλει η ανανεωμένη Ιταλική σειρά! Περισσότερα παρακάτω.

Λοιπόν θα πάμε με τη σειρά τους τόμους που βλέπετε παραπάνω και οι σύνδεσμοι οδηγούν στον αντίστοιχο Ιταλικό στο INDUCKS. Βλέπετε και τα εξώφυλλα του Freccero για τη σειρά.

  1. Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ – Η Μαγεία της Οικονομίας
  2. Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ – Οι Τράπεζες
  3. Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ – Το Χρήμα
  4. Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ – Ο Ανταγωνισμός
  5. Η Οικονομία του Θείου Σκρουτζ – Η Παγκοσμιοποίηση

Από ότι φαίνεται οι τίτλοι οδηγούν στην παραπάνω σειρά. Προσωπικά δεν περίμενα καν τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Η σειρά στην Ιταλία ήταν μηνιαία με εξαίρεση το πέμπτο τεύχος που κυκλοφόρησε 1 μήνα αργότερα. Κάθε τεύχος κάνει 5,90 και έχει 124 σελίδες.

Σύνοψη

Από ότι φαίνεται η Καθημερινή ετοιμάζει διάφορα για τον Χειμώνα. Όπως είδατε πριν κάποιες ώρες, μάθαμε ότι κατοχυρώθηκαν πολύ γρήγορα isbn για νέους τόμους της Βιβλιοθήκης του Σκάρπα που ήταν άλλη έκπληξη. Να σημειωθεί ότι τα isbn της Οικονομίας είναι τα ακριβώς 5 προγενέστερα από τον πρώτο νέο τόμο της Βιβλιοθήκης του Σκάρπα. Άρα είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν πριν από αυτούς. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι θα γίνει αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξέρουμε σε λίγο καιρό τι θα παιχτεί.