Μίκυ Μάους: Δον Γκούφυ & Ντόλυ Πάπρικα!

Καθυστερήσαμε λίγο με το άρθρο του Μαΐου. Αυτό που ξεχωρίζει τον συγκεκριμένο μήνα είναι η παρωδία «Δον Γκούφυ» του Κλαούντιο Σιαρρόνε. Στα Μίκυ Μάους #307 και #308, μπήκαν τα 2 πρώτα μέρη της ιστορίας. Συνεπώς υποθέτουμε τα άλλο που απομένει  θα μπει στο επόμενα τεύχος. Το σχέδιο του Σιαρρόνε δεν είναι το τυπικό Ντίσνεϋ που έχουμε συνηθίσει και αυτό έχει και σε άλλες ιστορίες όπως το Σλαμ Ντακ. Οπότε είναι και θέμα γούστο αν θα αρέσει η συγκεκριμένη παρωδία.

Το τρίτο τεύχος του μήνα, έχει ως κεντρική «Οι Ιστορίες του Ντόναλντ Αλαν Πόε» που δεν σχετίζεται με το εξώφυλλο και θα λέγαμε ότι είναι μια Ντισνεική εκδοχή/προσαρμογή της ιστορίας του Αμερικάνου ποιητή και πεζογράφου, Έντγκαρ Άλλαν Πόε. Άρα θα έχει ενδιαφέρον. και έχει και αρκετά καλή βαθμολογία στο Inducks) Το τέταρτο τεύχος του μήνα σύμφωνα με το εξώφυλλο έχει μια ξεχωριστή ιστορία, όπου στην συγκεκριμένη βλέπουμε τους αγαπημένους μας Ιταλούς σχεδιαστές στο σύμπαν των Παπιών. Ο τίτλος της συγκεκριμένης ιστορίας είναι «Ο Βασιλιάς του Φεστιβάλ».

Να σημειωθεί ότι από το ημερολόγιο λείπουν το πρώτο τεύχος του μήνα που ξέραμε ότι θα έχει την παρωδία του Δον Γκούφυ αλλά και το τελευταίο. Μας ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι τελικά ανανεώθηκε το ημερολόγιο και στο τελευταίο τεύχος του μήνα θα έχουμε την ιστορία Ντόλυ Πάπρικα! Που είναι και το όριτζιν του ομώνυμου χαρακτήρα από το σύμπαν του Φαντομία. Είναι και 41 σελίδες. Αναμένουμε κάτι όμορφο.

Ωραίος  μήνας για το Μίκυ Μάους. Και αυτός ο μήνας φαίνεται διαφορετικός αλλά σίγουρα όχι βαρετός.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Το Σούπερ Μίκυ θα έχει ως κεντρική την ιστορία «Παχύδερμα σε πανικό» ενώ στο Ντόναλντ από την άλλη θα είναι κεντρική «Τα Διαμάντια δεν είναι παντοτινά». Το ΚΟΜΙΞ έχει την επτασέλιδη ανατύπωση (εδώ γελάμε) «Δώσε στον Πλησίον σου!» του Ρόσα που είχαμε διαβάσει στο τεύχος 178 της Α΄ Περιόδου. Εντάξει αυτό ήταν το αποκορύφωμα. Άντε τώρα να βάλουμε και τις μονοσέλιδες του Ρόσα ως κεντρικές. Έτσι γιατί είναι Ρόσα… Άθλια πράγματα… Η κατρακύλα δεν έχει τέλος… Αναμένουμε τέλος των ανατυπώσεων ανυπόμονα!