mikymaouse_0130

Μίκυ Μάους #130  με μια πολύ ωραία ιστορία από το δίδυμο Μοττούρα – Αρτιμπάνι! Να ειπωθεί πως θα γίνονται που και που κάποιες μίνι παρουσιάσεις σχετικά με κεντρικές ιστορίες του Μίκυ Μάους που έκαναν κάποια εντύπωση. Ολοκληρωμένες κριτικές θα βρείτε από τον Κρίτωνα στο Comicsloft για όλα τα τεύχη. Να σημειωθεί ότι θα συνεχιστούν οι κριτικές του ΚΟΜΙΞ σύντομα πάλι στη σελίδα! Όσο για το ΚΟΜΙΞ κοντεύει ο καιρός που θα μάθουμε τι θα παίξει το 2017. Στην ΚΟΜΙΞ Wiki έχει δημιουργηθεί μια δημοσκόπηση σχετικά με αυτό.

Ο Κώδικας της Αρμονίας (40 σελίδες)

Εξώφυλλο

Το εξώφυλλο είναι πραγματικά υπέροχο!! 10/10 Προσωπικά θα ήθελα να το είχα δει στο ΚΟΜΙΞ! Παρακάτω το βλέπετε χωρίς το κείμενο.

7ceb66284339def8e246b17d3d221ce8

Περίληψη 

Ο Καθηγητής Ζάποτεκ καλεί τον Μίκυ και Γκούφυ, να λύσουν ένα ακόμη μυστήριο μέσα από τα τα ταξίδια τους στο χρόνο. Γιατί μια παρτιτούρα της όπερας «Αϊντα» του μεγάλου Ιταλού συνθέτη Τζουζέπε Βέρντι,  είναι διαφορετική από την πρωτότυπη;  Για να λύσουν αυτό το μυστήριο ταξιδεύουν στο Μιλάνο του 19ου αιώνα όπου τους περιμένουν μπλεξίματα και ανατροπές!

Ιστορία

Μόνο από την πρώτη ιστορία του τεύχους μπορώ να πω πως ξετρελάθηκα!! Από όσο θα έχετε καταλάβει λατρεύω το δίδυμο Μοττούρα και Αρτιμπάνι τόσο πολύ που θεωρώ ότι είναι ότι πιο κορυφαίο έχει τώρα να δείξει η σύγχρονη Ιταλική σχολή. Ας περάσουμε στην ιστορία τώρα:

Πρόκειται για μια ιστορία όμορφα σχεδιασμένη, με ωραίο χρωματισμό και πολλές ιστορικές αναφορές. Μου άρεσαν πολύ όλοι οι χαρακτήρες με τον τρόπο που ήταν σχεδιασμένοι και ειδικά ο μαέστρος Βέρντι. Τα κτίρια του Μοττούρα με αποκορύφωμα τη Σκάλα του Μιλάνο ήταν εκπληκτικά. Από όσο μάθαμε στο The Comic Con 2 τον ενδιαφέρει πολύ η αρχιτεκτονική και αυτό φαίνεται στην ιστορία με τον ωραίο σχεδιασμό των ιστορικών κτιρίων. Ο χρωματισμός ήταν φοβερός και έδενε απόλυτα με το σχέδιο και είχαμε κάποια εντυπωσιακά καρέ μέσα στην ιστορία. Όσο για το σενάριο, για άλλη μια φορά ο Αρτιμπάνι δεν απογοητεύει. Το προσάρμοσε τέλεια στον κόσμο των ποντικιών και μέσα από την ιστορία έμαθα διάφορα ιστορικά στοιχεία που δεν γνώριζα.

Με λίγα λόγια απόλαυσα πραγματικά την ιστορία και έκατσα και την διάβαζα σιγά σιγά. Δεν θα με πείραζε προσωπικά να μην είχα διαβάσει και το υπόλοιπο τεύχος καθώς ήδη νιώθω ότι έπιασαν τόπο τα 1,90.

Βαθμολογία: 9/10!

Καιρό είχα να διαβάσω ιστορία που να μου αρέσει τόσο πολύ! Το Μίκυ Μάους έχει φτάσει πολύ ψηλά αφήνοντας το ΚΟΜΙΞ να φάει τη σκόνη του και έγινε και πάλι η ναυαρχίδα των εκδόσεων Ντίσνει στην Ελλάδα. Αυτή η ιστορία με το υπέροχο εξώφυλλο, χρωματισμό, σχέδιο, σενάριο και τις ιστορικές αναφορές θα έπρεπε να είχε μπει στο ΚΟΜΙΞ και να μην διαβάζουμε ιστορίες ατάλαντων όπως του Βαν Χορν στις οποίες χαραμίζεται και ο Μίκυ και το περιοδικό. Στην αρχή είχα δισταγμούς για αυτό αλλά μόλις την διάβασα έφυγαν εντελώς.

Τέλος, μπορεί μερικοί να παρατηρήσατε στο προτελευταίο πάνελ της ιστορίας ένα φόρο τιμής! Πρόκειται για μια χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία Fantasia του 1940!