Να ζει κανείς ή να μη ζει; 

Ιδού η απορία φίλοι μου! Το Topolino στην Ιταλία συνεχίζει δυναμικά με τις νέες του ιστορίες και αυτή τη φορά μας έχει στο τεύχος 3184 μια νέα παρωδία. Και τι παρωδία! Άμλετ (ή Ντάκμλετ θα έλεγα εγώ) παρακαλώ! (Περισσότερες πληροφορίες για το θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ εδώ)

Το σχέδιο μου φαίνεται όμορφο και είμαι περίεργος να δω το πως οι Ιταλοί θα βολέψουν το σενάριο στα Ντισνεικά πρότυπα. Καλά, μου φαίνεται περίεργο να βλέπω τον Ρόμπαξ ως Βασιλιά καθώς ο Σκρουτζ είχε αυτήν την τιμή στις ιστορίες. Όμως εάν ξέρουμε λίγο την πλοκή του έργου τότε θα καταλάβουμε γιατί ο Ρόμπαξ παίζει αυτόν ρόλο.

15194357_10154737134348088_7010949075856051359_o

Σύμφωνα με το έργο (που ο πλήρης τίτλος του είναι Η Τραγική Ιστορία του Άμλετ, Πρίγκιπα της Δανιμαρκίας), ο Δανός πρίγκιπας Άμλετ, σχεδιάζει την εκδίκηση του εναντίον του βασιλιά θείου του για τη δολοφονία του πατέρα του, που ήταν στο θρόνο πριν πεθάνει απροσδόκητα. Οπότε καταλαβαίνουμε γιατί ο Ρόμπαξ παίρνει το ρόλο του θείου στην ιστορία και ο Σκρουτζ τον ρόλο του Πατέρα/Φαντάσματος.

Περιμένω κάποια στιγμή να δούμε και εμείς εδώ την ιστορία και μάλλον στο Μίκυ Μάους. Μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Ο σχεδιαστής είναι ο Paolo De Lorenzi και σύμφωνα με το Inducks δεν έχει κάνει πολλά πράγματα και είναι σχετικά καινούργιος. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες σελίδες της ιστορίας.

ΚΟΜΙΞ, ΚΟΜΙΞ Wiki