ΚΟΜΙΞ #8 με τα υπόλοιπα μέρη της ιστορίας του Μαύρου Κεραυνού. Εξώφυλλο πάλι πολύ ωραίο και έχουμε το γνωστό μοτίβο. Μια μικρή αλλαγή στο εξώφυλλο είναι ότι φεύγει η κόκκινη ταινία από το κάτω δεξί μέρο,ς αλλά και ο τίτλος μπαίνει στο εξώφυλλο με μεγάλα γράμματα ανεξάρτητος. Το όγδοο ΚΟΜΙΞ έχει 3 ιστορίες. Πάμε να τις δούμε.

Η πρώτη ιστορία είναι τα τελευταία δυο μέρη της ιστορίας “Μαύρος Κεραυνός Αναγέννηση”, μια ιστορία συνολικά 168 σελίδων του Κάστυ, που δημοσιεύτηκε στο Τοπολίνο το 2013 σε 4 μέρη.

Περίληψη:
Ο Μίκυ καλείται να αντιμετωπίσει το Μαύρο Φάντασμα αλλά και την επικείμενη καταστροφή, που πρόκειται να προκαλέσουν τα σχέδια του κύριου Εμένα!

Τα τελευταία d;yo μέρη της ιστορίας, όπου και πάλι το σχέδιο του Παστροβίκιο είναι ωραίο, θυμίζοντας αυτό του Κάστυ, αλλά έχει και αρκετές “κινηματογραφικές σκηνές”, όπως και τα προηγούμενα δύο μέρη της. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για “κινηματογραφική ιστορία”. Το μεγάλο μέγεθος αναδεικνύει καλύτερα το σχέδιο, και γενικά την απόλαυσα. Θα της βάζουμε ένα 8,5–9/10.

Η δεύτερη ιστορία είναι η “Η ωμή ειλικρίνεια” σε σενάριο Πωλ Χάλας και σχέδιο Μάρκο Ρότα.

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ προσπαθεί να βγάλει φωτογραφίες στην άγρια φύση, ώστε να πάρει μέρος στο ετήσιο Φεστιβαλ της Φωτογραφικής Λέσχης της Λιμνούπολης.

Ευχάριστη ιστορία με ωραίο το σχέδιο του Ρότα, αλλά δεν βρήκα τίποτα ιδιαίτερο στο σενάριο (λίγο χαζό αυτό με τον Ντόναλντ και την φωτογραφία, θα έλεγα). Η ιστορία ήταν 6 σελίδες και έπαιξε καλά το ρόλο της, που ήταν το γέμισμα του τεύχους. Γενικά 6–6,5/10.

Τέλος, πάλι δεν έχουμε μια κλασική δεκασέλιδη ιστορία του Καρλ Μπαρκς, αλλά μια ιστορία σενάριο του Όλαφ Μοριάρτυ Σόλστραντ και σχέδιο του Νόελ Βαν Χορν.

Περίληψη:
Τι θα γινόταν εάν η Μάτζικα τελικά κατάφερνε να κλέψει την τυχερή δεκάρα του Σκρουτζ Μακ Ντακ;

Λοιπόν, η ιστορία αυτή έχει καταπληκτικό σενάριο για 9–10, αλλά μετριότατο σχέδιο. Σε μερικά σημεία το σχέδιο του Βαν Χορν φαίνεται καλό, αλλά γενικά είναι μέτριο, πράγμα που με χάλασε κάπως. Εάν μια τέτοια ιστορία ήταν σχεδιασμένη από κάποιον όπως τον Ντον Ρόσα, τον Μάρκο Ρότα, τον Ντάαν Γίππες, τον Καβατσάννο ή τον Πάολο Μοττούρα, νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετική και θα της έβαζα ένα 9-10.

Όμως θα βάλουμε 7–7,5/10.

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 8–8,5/10. Γενικά ένα πολύ καλό τεύχος. Το επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί σχετικά αργά, στις 31 Μαρτίου. Έχουμε την επιστροφή του Καρλ Μπαρκς σε κεντρική ιστορία του ΚΟΜΙΞ! Το εξώφυλλο είναι του Ντάαν Γίππες, για την ιστορία του Μπαρκς “Ένας Μαχαραγιάς στη Σαχάρα”. Πολύ ωραίο ως εξώφυλλο, όπου βλέπουμε πάλι να έχουμε την κόκκινη λωρίδα, αλλά και πρόσθεσαν το κείμενο “Ιστορία Καρλ Μπαρκς”, πιστεύω για να τονίσουν την επιστροφή του Μπαρκς στις κεντρικές ιστορίες του περιοδικού. Η ιστορία του ΚΟΜΙΞ #9 είναι 17 σελίδων και μια από τις ελάχιστες πολυσέλιδες του Μπαρκς, που δεν έχουν μπει στο ΚΟΜΙΞ. Σύμφωνα, με το INDUCKS, έχει δημοσιευτεί στη χώρα τρεις φορές στο περιοδικό Μίκυ Μάους με διαφορετικό τίτλο, με την τελευταία το 1987 στο Μίκυ Μάους #1080, 28 χρόνια πριν. Ανυπομονώ να την διαβάσω! Για τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δεν είναι γνωστό κάτι παραπάνω.

Άδεια Creative CommonsΑυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.