ΚΟΜΙΞ #9 με επιστροφή του μεγάλου δασκάλου Καρλ Μπαρκς στις πολυσέλιδες ιστορίες του τεύχους. Ωραίο εξώφυλλο από τον Ντάαν Γίππες και με το γνωστό μοτίβο το περιοδικό. Βέβαια, οι ιστορίες του κάλυπταν 88 σελίδες, με αποτέλεσμα  να έχουμε μόνο δύο άρθρα για ιστορίες. Το ένατο ΚΟΜΙΞ έχει πέντε ιστορίες. Πάμε να τις δούμε σιγά σιγά.

Η πρώτη ιστορία είναι μια 35σέλιδη ιστορία με τον Μίκυ Μάους και έχει σχέση με το χρόνο! (INDUCKS)

Περίληψη:
Ο Μίκυ δέχεται ένα δέμα, και αυτό αποτελεί την αρχή ενός μυστηρίου, διότι είναι από το παρελθόν!

Ο Κορράντο Μασταντουόνο εικονογραφεί ένα σενάριο του Φραντσέσκο Αρτιμπάνι. Μια υπέροχη ιστορία με πολύ ωραίο σχέδιο. Το σενάριο μπορεί να είχε ελάχιστα προβληματάκια αλλά μηδαμινά. Το βρήκα σχεδόν εξαιρετικό. Η καλύτερη ιστορία του τεύχους, και θα της βάλουμε ένα 9/10.

Η δεύτερη ιστορία είναι η “Ένας Μεγιστάνας στη Σαχάρα”, σε σενάριο και σχέδιο Καρλ Μπαρκς.(INDUCKS)

Περίληψη:
Αποστολή του θείου Σκρουτζ στην έρημο Σαχάρα, προσπαθώντας να βρει πετρέλαιο.

Ωραία ιστορία 17 σελίδων του Μπαρκς, που σηματοδοτεί την επιστροφή του στις πολυσέλιδες και κεντρικές ιστορίες του περιοδικού! Ωραία πλοκή και σχέδιο, αλλά είναι μια ιστορία όπου έχει το γνωστό μοτίβο, που μας έχει συνηθίσει ο Παπιάνθρωπος με τους μικρούς λαούς. Γενικά ένα 8–8,5/10.

Τρίτη ιστορία είναι “Η κραυγή”. (INDUCKS)

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ πιάνει δουλειά ως επιστάτης σε ένα στοιχειωμένο ξενοδοχείο!

Πολύ καλή ιστορία με καλό σχέδιο από τον Βίκαρ το 2002. (Μάλλον στα καλύτερά του) Εμπνευσμένο από τη Λάμψη, έχει ωραίο σενάριο και σχέδιο, άν και μου φάνηκε λίγο σύντομη η ιστορία.  Καλή η ιδέα να χωριστεί σε 2 μέρη.

Οπότε θα βάλουμε 8/10.

Εικόνα (49)

Τέταρτη ιστορία είναι “Η μεγάλη απόδραση”. (INDUCKS)

Περίληψη:
Οι Μουργόλυκοι προσπαθούν να δραπετεύσουν από φυλακές υψίστης ασφαλείας…

Σχεδιασμένη από τον Εστεμπάν και σενάριο από τον Σούνε Τρόελστρουμπ, η χειρότερη ιστορία του τεύχους και πολύ υποδεέστερη σε σχέση με τις υπόλοιπες. Την θεωρώ τρίτου επιπέδου και ιστορία για το Σουπερ Μίκυ, όχι για το ΚΟΜΙΞ! Εντάξει, καλύπτει τον ρόλο της, που είναι να γεμίσει το τεύχος, αλλά θα έπρεπε να βάλουν άλλη δεκασέλιδη, πιστεύω. Οι Μουργόλυκοι δεν ήταν καλά σχεδιασμένοι, αλλά και το σενάριο δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο.

Επιεικώς 5-6/10.

Εικόνα (50)

Πέμπτη και τελευταία ιστορία είναι η “Ριζική αλλαγή”. (INDUCKS)

Περίληψη:
Ύστερα από τα παράπονα της Νταίζυ για την κοινότυπη και χάλια αμφίεσή του, ο Ντόναλντ αποφασίζει να αλλάξει στυλ.

Μου άρεσε και αυτή ιστορία του περιοδικού. Είναι, βέβαια, το τυπικό με τα παράπονα της Νταίζυ, αλλά είναι αστεία, δείχνοντας τις γελοιότητες, που έχουν παρόμοια σόου στην τηλεόραση.

Οπότε θα της βάλουμε 7,5–8/10.

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 8,5/10. Γενικά ένα πάρα πολύ καλό και ισορροπημένο τεύχος, καθώς είχαμε και Παπιά και Μίκυ. Το μόνο κακό ήταν η ιστορία με τους Μουργόλυκους, αλλά δεν μπορώ να αδικήσω το τεύχος για μια μόνο ιστορία… Επίσης, θετικό είναι ότι στα νέα αναφέρουν την επιστροφή του περιοδικού Uncle Scrooge στην Αμερική! Το επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί στις 28 Απριλίου. Έχουμε πάλι Καρλ Μπαρκς στην κεντρική ιστορία. Η ιστορία του ΚΟΜΙΞ #10 είναι 23 σελίδων και άλλη μια από τις ελάχιστες πολυσέλιδες του Μπαρκς, που δεν έχουν μπει στο περιοδικό. Η ιστορία “Οι Χρυσές Χήνες έχει δημοσιευτεί δύο φορές στην Ελλάδα, τελευταία φορά πριν 33 χρόνια! Λέτε η Καθημερινή να συνεχίσει να βάζει τέτοιες ιστορίες, που δεν έχουμε δει στο ΚΟΜΙΞ, όπως το Too Many Pets και το The Doom Diamond; Ή να κάνει ανατυπώσεις θρυλικών ιστοριών, όπως το “Μυστικό του Παλιού Πύργου”;

Ανυπομονώ να διαβάσω την επόμενη ιστορία! Για τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δεν είναι γνωστό κάτι παραπάνω.

Άδεια Creative CommonsΑυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.