Ο Φαντομίας συνεχίζει ακάθεκτος στο Μίκυ Μάους!

Και ενώ το ΚΟΜΙΞ συνεχίζει να απογοητεύει το Μίκυ Μάους συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τις Εκδόσεις Ντίσνεϋ στη χώρα μας.  Να ειπωθεί πάντως ότι θα γίνεται κριτική των ιστοριών του Φαντομία που βλέπουμε στο Μίκυ Μάους. Σύντομα θα έχουμε άρθρο 😉 Ας ρίξουμε τώρα και μια ματιά στη διαφήμιση του Μίκυ Μάους #142!

Συνεχίζει δυνατά ο Φαντομίας με ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο! Πραγματικά εάν Τζερβάτζιο έρθει ποτέ στην Ελλάδα ο θα του πάω μαζί με το ΚΟΜΙΞ #4 και το συγκεκριμένο τεύχος του Μίκυ Μάους να μου το υπογράψει.

  • Στα θετικά ότι επιτέλους τελειώσαν τα εξώφυλλα με τα hashtag τα οποία μέχρι και οι Ιταλοί χρησιμοποίησαν μόνο σε 2 τεύχη ως εναλλακτικά ενώ αυτά με τον Μίκυ και τον Ντόναλντ ήταν τα “κανονικά” εάν θυμάμαι καλά.
  • Ο τίτλος πάντως μου θυμίζει την ομότιτλη ιστορία του Μπεν Βερχάγκεν που είχαμε διαβάσει στο ΚΟΜΙΞ 214.
  • Μου αρέσει πολύ που επέστρεψε ο Φαντομίας! Το σύμπαν του είναι πολύ ενδιαφέρον και μελετημένο. Βέβαια, δε θα κρύψω ότι θα προτιμούσα να βλέπαμε αυτέ ςτις ιστορίες στο ΚΟΜΙΞ, εκεί όπου άρχισε η σειρά. Και αυτό διότι στο ΜΜ χάνουμε τα όμορφα άρθρα που έμπαιναν στο ΚΟΜΙΞ και έτσι δεν μαθαίνουμε κάτι παρπάνω για αυτές τις ιστορίες που το αξίζουν.

Κάτι που έχω παρατηρήσει και στο ΚΟΜΙΞ και στο Μίκυ Μάους που κάνει η Καθημερινή είναι η υπερβολή που γίνεται. Τι εννοώ; Στο ΚΟΜΙΞ όλοι τα ξέρουμε με τις ιστορίες του Ρόσα, ενώ στο Μίκυ Μάους μπαίνει συνεχώς ο Φαντομίας. Εννοείται ότι δεν παραπονιέμαι απλά έτσι θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Μόνο 17 ιστορίες έχουν βγει στην γειτονική Ιταλία. Θα κάνουμε πολύ καιρό να ξαναδούμε ιστορία του δηλαδή. Είναι μια υπερβολή που η Καθημερινή τον βάζει συνεχώς. Βέβαια το ίδιο πρότυπο το έχουν ακολουθήσει και παλιότερα. Για παράδειγμα στο ΚΟΜΙΞ, όταν έμπαινε σχεδόν συνέχεια ο Κάστυ στην αρχή της Β΄ Περιόδου. Το πιο σωστό πιστεύω είναι να μην υπάρχουν τέτοιες υπερβολές (καλά όσον αφορά την υπερβολή που γίνεται με τον Ρόσα έχουν ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό ακόμα και την ίδια τη λέξη). Πάντως, Κάστυ έχουμε να δούμε από το 2015. Πράγμα αρκετά λυπηρό. Ίσως επιστρέψει και αυτός στο Μίκυ Μάους;