Η Επανάσταση των Πλαισίων Αφήγησης (30 σελίδες)

Εξώφυλλο

Απλά υπέροχο το εξώφυλλο. Μίκυ Μάους όνομα και πράμα 🙂 Σε κάνει να θες να διαβάσεις την ιστορία 10/10

Περίληψη 

Ο Μίκυ κι ο Γκούφυ προσπαθούν να σταματήσουν ένα εξαγριωμένο σμήνος πλαισίων αφήγησης που τους κυνήγα.

Ιστορία

Έχοντας καιρό να πάρω κάποιο τεύχος του Μίκυ Μάους που να το διαβάσω την κύρια ιστορία μονορούφι να πω ότι ανυπομονούσα για το τεύχος από την στιγμή που είχαμε δει την ιστορία στο ημερολόγιο του Σεπτέμβρη. Το σχέδιο είναι υπέροχο και είναι αυτό το ωραίο που μας έχει συνηθίσει ο Κάστυ. Πλέον μετά από τόσες ιστορίες του βλέπει κανείς τον δικό του Γκούφυ, Μίκυ και Πητ και καταλαβαίνει αμέσως ότι είναι αυτός. Θέλω να πω ότι έχει θέση τις δικές του πινελιές και έχει φύγει από την σκιά του Σκάρπα, Το σενάριο το βρήκα καινοτόμο. Κάτι το διαφορετικό και σουρεαλιστικό.

Βέβαια, στο τελευταίο τομέα ο Φατσίνι τα σπάει. Ναι αλλά και εδώ ο Κάστυ έδειξε κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει και το έκανε και όμορφα. Τα αστεία ήταν πετυχημένα και κάποια πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μιμς. Μιλάει για τα κόμικς αλλά και  μου άρεσε που σε κάποια καρέ λένε οι χαρακτήρες τα κλισέ που έχουν κάποιες ιστορίες κόμικς ή που συνέβαιναν αρκετές φορές παλιά. Σατιρίζει ακόμα και τον αριθμό τον σελίδων που συνήθως έχουν και οι σχετικά μεγάλες ιστορίες του Topolino που είναι 30.  Μου άρεσε πολύ. Είναι από τις καλύτερες ιστορίες του Κάστυ; Σίγουρα όχι γιατί όντως έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά και αυτό είναι καλό! Είναι μια από τις πολύ καλές του ιστορίες; Θα έλεγα ναι.

Ακόμα μην ξεχάσω να πω ότι εδώ όντως πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια και στη δουλειά του γραφίστα. Αυτή η ιστορία πρέπει να το ξεθέωσε. Μου άρεσε και το πως είχε το «Μίκυ Μάους» στον τίτλο αλλά έδωσε ρέστα στην μεγάλη περίληψη. Μπράβο του. Τις άλλες ιστορίες δεν τις έχω διαβάσει ακόμα αλλά και μόνο από την ανάγνωση της πρώτης νιώθω ότι έπιασαν τόπο τα χρήματα μου 🙂

Η Επανάσταση των Πλαισίων Αφήγησης
  • 9/10
    Σχέδιο - 9/10
  • 8/10
    Σενάριο - 8/10
8.5/10

Σύνοψη

Καλή και πρωτότυπη ιστορία από Κάστυ. Διαβάζεται όμορφα και ευχάριστα!