Η συγκεκριμένη εικόνα περιέχει κάτι σαν εξώφυλλα θα λέγαμε για τα επεισόδια της σειράς.

Στην Ιταλία, για να γιορτάσουν τα 90 χρόνια του Μίκυ έφτιαξαν διάφορες ιστορίες. Ενδιαφέρουσα φαίνεται η σειρά ιστοριών Alla ricerca di Topolino (Ψάχνοντας τον Μίκυ Μάους στα ελληνικά). Πρόκειται για οκτώ συνολικά ιστορίες των οποίων το σενάριο είναι από τον ταλαντούχο Φραντσέσκο Αρτιμπάνι και καθεμιά από αυτές έχει έναν διαφορετικό σχεδιαστή. Παρακάτω οι πρώτες σελίδες των 5 από τις 8 ιστορίες για τις οποίες έχουμε πληροφορίες μέχρι στιγμής.

  • Η πρώτη ιστορία είναι από το πενάκι του Τζόρτζιο Καβατσάνο, με τίτλο Το Κουτί των Αναμνήσεων (la scatola dei ricordi) στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μίκυ, Γκούφυ, Επιθεωρητής Ο’ Χάρα, Καθηγητής Ενίγκμα, Μαύρο Φάντασμα, Πλούτο και Τζων Χειροπαίδαρος.
  • Η δεύτερη, Το Μυστήριο του Λούνα Παρκ (Il mistero del luna park) , που είναι και αφιερωμένη στον Μίκυ και την Μίννι είναι από τον Μάρκο Τζερβάζιο.
  • Το τρίτο επεισόδιο, Ο Θησαυρός στο Παλιό Δέντρο (Il tesoro nell’albero vecchio) είναι με τον Μίκυ και τον Πλούτο από το πενάκι του Αντρέα Φρεκκέρο.
  • Οι Ήρωες του Βουνού Ράτμορ (Gli eroi di Monte Rattmore) είναι μια ιστορία με τον Μίκυ και τον Ντόναλντ σε σχέδιο Μάρκο Ματσαρέλλο.
  • Η πέμπτη ιστορία έχει τον τίτλο Η Πηγή του Χρόνου (La sorgente del tempo) και την έχει σχεδιάσει ο Στέφανο Ιντίνι. Ποιος λοιπόν είναι πιο κατάλληλος από τον περιπετειώδη Σκρουτζ Μακ Ντακ ώστε να οδηγήσει τον Μίκυ σε αυτή την εξερεύνηση;

Όσο για τις υπόλοιπες  γνωρίζουμε ότι (σύμφωνα με τον Αρτιμπάνι) θα είναι σχεδιασμένες από τους Κλαούντιο Σκιαρρόνε, Λορέντζο Παστροβίκιο και Κορράντο Μασταντουόνο. Και από ότι φαίνεται από τις παραπάνω εικόνες θα έχει τον Μίκυ σε ξεχωριστές ιστορίες με τους Ήτα Βήτα, Φλίπ, Οράτιο, Κλάραμπελ και άλλη μια ιστορία με το Μαύρο Φάντασμα και τον Επιθεωρητή Ο΄ Χάρα.

Οι παραπάνω δυο εικόνες με τα εξώφυλλα έχουν παρθεί από τα βίντεο που έχουν δημιουργεί όπου κάθε δημιουργός μιλάει για την ιστορία του και τον Μίκυ, δείχνει τη διαδικασία σχεδιασμού αλλά και φαίνονται αρκετά πάνελ της εκάστοτε ιστορίας κάθε φορά. Είναι κάτι σαν αυτό που λέμε τι γίνεται πίσω στα παρασκήνια για αυτό έχουν και τον τίτλο “Behind the Strips”.

[Total_Soft_Gallery_Video id=”1″]

Βίντεο έχουν βγει για τα 4 πρώτα μέρη και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ σε ένα από τα παραπάνω.

Σύμφωνα με την αγγλικό τόμο που θα βγει στις 25 Ιουνίου του 2019, ο Μίκυ παθαίνει αμνησία και οι κοντινοί του φίλοι μέσα από διάφορες περιπέτειες προσπαθούν να του θυμίσουν ποιος είναι και τι αντιπροσωπεύει!

Ωραία ιδέα το όλο εγχείρημα. Ο Μίκυ πρωταγωνιστεί σε διάφορες ιστορίες με άλλους γνωστούς χαρακτήρες. Είμαι περίεργος να διαβάσω την ιστορία με τον θείο Σκρουτζ. Γενικά φαίνεται πολύ καλή σειρά για την επέτειο. Είναι κάτι διαφορετικό.