Έχουμε ανατροπές και η Βιβλιοθήκη του Ρομάνο Σκάρπα, δεν θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2022 αλλά μάλλον το Φθινόπωρο! Για να τα πάρουμε από αρχή παρακάτω υπάρχει μια σειρά από ερωτήσεις μαζί με τις απαντήσεις που εξηγούν κάποια πράγματα.

Μεγάλες Ιστορίες Disney Τόμοι 2022

Τι συμβαίνει;

Εδώ και αρκετές μέρες γνωρίζουμε μέσα από απάντηση που δόθηκε σε μέλη του ελληνικού φόρουμ GreekComics ότι η σειρά θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο! Τη θέση του Σκάρπα το καλοκαίρι παίρνουν τα Peanuts. Η επιβεβαίωση ήρθε σήμερα καθώς υπάρχει διαφήμιση στην Καθημερινή της Κυριακής (δες σύνδεσμο) για τον πέμπτο τόμο της συγκεκριμένης σειράς.

Ο λόγος που δεν αναφέραμε κάτι τόσες μέρες είναι διότι θέλαμε πρώτα να βγει επίσημα η διαφήμιση για τα Peanuts. Ξέραμε ότι η Καθημερινή έχει κατοχυρώσει στην Εθνική Βιβλιοθήκη 6 τόμους όσον αφορά τα Peanuts. Οπότε αφού ο πρώτος τόμος είναι στις 24/7 ο τελευταίος θα είναι στις 28/8. Άρα όντως πιάνει όλο το καλοκαίρι.

Πότε θα βγουν τελικά οι τόμοι;

Ακριβή απάντηση δυστυχώς δεν μπορεί να δοθεί διότι η Καθημερινή είπε ότι θα βγει ανακοίνωση όταν οριστικοποιηθεί η κυκλοφορία μέσα στο Φθινόπωρο. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί παλιότερα οπότε μπορεί να εννοούν οποιονδήποτε μήνα από Σεπτέμβριο ως Νοέμβριο…

Πόσους τόμους θα έχουμε φέτος;

Αυτό το έχουμε απαντήσει κάπως σε παλιότερο άρθρο. Όπως είπαμε έχουν καταχωρηθεί ISBN για 2 τόμους και υπάρχουν και άλλοι 2 από πέρσι. Συνολικά έχουμε 4 τόμους που είναι λίγοι. Εφόσον, η σειρά συνεχιστεί αργότερα ίσως κατοχυρώσουν περισσότερους. Φαινόταν από την αρχή που είχαν καταχωρηθεί τόσοι λίγοι τόμοι ενώ τα Peanuts είχαν 6 ότι κάτι δεν θα είναι ίδιο φέτος…

Τι σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον της σειράς;

Ας ελπίσουμε ότι η σειρά θα συνεχίσει ομαλά τουλάχιστον το Φθινόπωρο με ικανοποιητικό αριθμό τόμων. Έχουμε φτάσει σχεδόν στη μέση της σειράς η οποία αριθμεί σχεδόν 100 τόμους συνολικά. Δυστυχώς, κάθε χρόνο βγαίνουν το πολύ 7-10 τόμοι οπότε έχουμε πολύ ακόμα. Η Βιβλιοθήκη του Σκάρπα έχει τα θέματα της (έλλειψη περιεχομένων, χρωματισμός, μέγεθος κλπ) αλλά προσωπικά θέλω να ολοκληρωθεί.

Η Καθημερινή όπως όλα δείχνουν, δίνει βάρος στα Peanuts. Από τους 4 πρώτους τόμους βλέπαμε ότι η έκδοση τους είναι καλύτερη και πιο προσεγμένη από του Σκάρπα. Παρόλα αυτά ελπίζω να μην έχουμε κάποιο θέμα με τις Μεγάλες Ιστορίες Disney.

Γενική σελίδα για τις Μεγάλες Ιστορίες Disney