Χθες 18 Αυγούστου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή στα 91 του χρόνια ένας από τους παλιότερους Ιταλούς σχεδιαστές Disney, ο Giulio Chierchini. Η συνεργασία του με το Topolino διήρκεσε 66 ολόκληρα χρόνια! Ξεκίνησε την καριέρα του στην Disney (που τότε ήταν υπό τη διαχείριση της Mondadori) μαζί με τον Τζιοβάν Μπαττίστα Κάρπι το 1953. Ήταν ο μελανωτής των σχεδίων του Κάρπι στην αρχή μέχρι ο ίδιος κάποια χρόνια αργότερα να αρχίσει τις ολόδικες του ιστορίες.

Πρώτη του ιστορία με τον Κάρπι ήταν η Paperino e il suo fantasma, η πρώτη από τον ίδιο Paperino e il grande Barunz ενώ έχει γράψει και παρωδίες όπως η Κόλαση του Ντόναλντ. Με τον καιρό και εξαιτίας της ηλικίας του μείωνε σιγά σιγά τον αριθμό των ιστοριών που έφτιαχνε για το Topolino. Παρόλα αυτά ήταν ενεργός μέχρι και το 2019! Η τελευταία του πολυσέλιδη ιστορία, Nonna Papera e il pieno… vuoto , δημοσιεύτηκε στο Topolino #3294 και η τελευταία μονοσέλίδη που έκανε για το περιοδικό και είχε τους Μουργόλυκους στο τεύχος #3302.

Στην Ελλάδα έχουμε διαβάσει ιστορίες του στα περιοδικά όπως το Μίκυ Μάους και τα Κλασσικά αλλά και σε ειδικές εκδόσεις όπως η Οικονομία του Σκρουτζ. Σύμφωνα με το INDUCKS έχουν εκδοθεί στα ελληνικά μόνο 49 ιστορίες του. Συγκεκριμένα, εκδόθηκε πρόσφατα στη χώρα μας η ιστορία του Το Μυστήριο της Δεκάρας στον δεύτερο τόμο της Οικονομίας του Σκρουτζ πριν λίγες βδομάδες.

Καλό ταξίδι σε έναν σχεδιαστή των παπιών και των ποντικών που πρόσφερε τόσες ιστορίες!

RIP