Ο Βίος και η Πολιτεία του Ντον Ρόσα που μαζί με Τα Χαμένα Επεισόδια που κράτησε 19 μήνες θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Τι έχει μείνει;

Το ΚΟΜΙΞ είναι μια έκδοση που μπορεί να κάνει τα πάντα. Στην συγκεκριμένη φάση που είναι βέβαια, μια φάση που βάζουν κάτι που έχει ήδη μπει και το κάνουν και χειρότερα κάποιες φορές από την πρώτη φορά, δεν την λες και νορμάλ. Τέλος πάντων… Αλλά που πας από εκεί και μετά; Τι επιλογές υπάρχουν; Μου έρχονται αυτή τη στιγμή τρεις επιλογές.

Έχουν μείνει 6 μεγάλες ιστορίες του Ρόσα:

  1. Οι τρεις Καμπαλέρος επιστρέφουν
  2. Και οι επτά – μείον τέσσερις – καμπαλέρος ήταν υπέροχοι!
  3. Το στέμμα των σταυροφόρων
  4. Το όνειρο μιας ζωής
  5. Γράμμα από το σπίτι
  6. Αφιερωμένο εξαιρετικά

Επειδή στο επόμενο τεύχος η τελευταία ιστορία του Βίου είναι μόνο 16 σελίδες, θα δούμε σίγουρα κάποια μεγάλη από τις παραπάνω και άρα θα μείνουν 5. Από τις  δεκασέλιδες (>= 10 & < 20) που έχουν μείνει γύρω στις 18 αλλά σχεδόν όλες δεν έχουν καν κάποιο εξώφυλλο άρα πιστεύω ότι ο ρόλος τους θα είναι απλά συνοδευτικός. Το πιο πιθανό είναι να συνεχίσουν με τις μεγάλες μέχρι το τέλος του χρόνου άντε μέχρι και το πρώτο τεύχος του Ιανουαρίου.

Το design

Γενικά έχω παρατηρήσει ότι το περιοδικό συνήθως αλλάζει κάθε χρόνο με κάποιο τρόπο:

  • 2014 – η αρχή
  • 2015 – Μαύρος Κεραυνός (εισαγωγή Ιταλικής ιστορίας που παίρνει 2 τεύχη)
  • 2016 –  Ρόσα & μαύρο πλαίσιο
  • 2017 & 2018 – Ο Βίος

Πέρα από το 2018 όπου μπήκε ο Βίος για σχεδόν 2 χρόνια, γενικά κάποια αλλαγή υπήρχε. Συνολικά 3 χρόνια Ρόσα. Μου φαίνεται απίστευτο ότι τα μισά και πάνω από αυτά τα καλύπτει ο Βίος. Πραγματικά ελπίζω το design να αλλάξει. Το βρίσκω ακόμα τραγικό. Παρατηρήστε ακόμα ότι υπήρξε αλλαγή στο design όταν έγινε η μετάβαση από τις μεγάλες ιστορίες στο Βίο:

Παραπάνω φαίνεται ότι το λογότυπο μεγάλωσε και έχει μια τεράστια μαύρη σκιά από πίσω (stroke) σε όλα τα τεύχη του Βίου είναι έτσι. Μικρή αλλαγή αλλά αλλαγή (κακή θα έλεγα). Με το τέλος του Βίου θα φύγει η στάμπα κράχτης επιτέλους. Τώρα το τι θα κάνουν μετά κανείς δεν ξέρει. Προσωπικά ελπίζω σε ριζική αλλαγή.

Επιλογές

Δεν έχουν και επιλογές.

  1. Θα στραφούν πάλι στους νέους Ιταλούς; Αλήθεια δεν είναι περίεργο που εδώ και πολύ καιρό στο Μίκυ Μάους δεν μπαίνουν κάποιες ιστοριάρες από την Ιταλία;
  2. Θα μετατραπεί στο ΚΟΜΙΞ του Τερζό των τελευταίων χρόνων;
  3. Θα μπει Σκάρπα, μιας είναι και η Βιβλιοθήκη του που αγοράζουμε;
  4. Θα μπουν παλιότεροι Ιταλοί δημιουργοί;

Δεν ξέρω αλλά ελπίζω να μην γίνει το νούμερο 2 γιατί τότε θα μιλάμε για οριστική πτώση του περιοδικού. Δεν βάζω το ενδεχόμενο να μπει Μπαρκς διότι μπήκε όλος στην Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney κάηκε. Ενώ ο Ρόσα αντί να βγάλουν Βιβλιοθήκη με τις ιστορίες του (όπως προόριζαν από το 2014), τον έβαλαν όλο στο ΚΟΜΙΞ. Οπότε, περιμένουμε με ενδιαφέρον την διαφήμιση για το επόμενο τεύχος του ΚΟΜΙΞ #51 και αν μπουν οι μεγάλες του Ρόσα τότε θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στις αρχές του 2019.