Από το καλοκαίρι γνωρίζουμε ότι η Dark Horse πρόκειται να βγάλει αυτόνομους τόμους για παρωδίες Disney. Οι δυο τόμοι που ξέραμε μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν αυτοί με τις ιστορίες Το Νησί των Θησαυρών (Μίκυ Μάους #145 – 147 Β΄ Περιόδου) και Μόμπυ Ντικ (ΚΟΜΙΞ #1 Β΄ Περιόδου) που θα είναι διαθέσιμοι από 20 Νοέμβρη και 11 Δεκέμβρη αντίστοιχα. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη κίνηση γιατί άλλο να έχεις τέτοιες ιστορίες που αξίζουν σε τόμους και άλλο σε τεύχη.

Πρόσφατα βλέπουμε ότι στο Amazon μπήκε και άλλος ένας νέος τόμος. Θα περιέχει την παρωδία του Δον Κιχώτη σχεδιασμένη από τον Claudio Sciarrone. Παρακάτω η περίληψη της ιστορίας από το Amazon.

Ένας ιπποδύναμος ιππότης και η δύναμη της φαντασίας του βρίσκει πραγματικότητα σε αυτή την προσαρμογή του κλασικού μυθιστορήματος του Miguel de Cervantes όπου ο Γκούφυ και ο Μίκυ Μάους.

Ο Γκούφυ είναι ένας νευρικός διευθυντής καταστημάτων κόμικ που δεν ενδιαφέρεται για τις φανταστικές ιστορίες στα κόμικς που πουλάει. Ο Μίκυ, από την άλλη πλευρά, είναι ένας πρόθυμος, ενθουσιώδης ιδιοκτήτης καταστημάτων, που χαίρεται με κάθε νέα κυκλοφορία. Όταν ένα κουτί με κόμικς πέφτει τυχαία πάνω στο κεφάλι του Γκούφυ , ξυπνάει με μια περίπτωση λογοτεχνικής κατοχής – παίρνοντας την προσωπικότητα του περιπλανώμενου ιππότη Δον Κιχώτη της Καστίλλης! Ανησυχώντας για την ψυχική υγεία του φίλου του, ο Μίκυ αποδέχεται την νέα ταυτότητα του Γκούφυ και αναλαμβάνει τη θέση του ως ο ακόλουθος του, Σαντσίτο Μάους! Για τον Δον Γκουφώτη, αν και η γραμμή μεταξύ της φαντασίας και της πραγματικότητας είναι θολή, δεν θα αφήσει τίποτα να ξεφύγει από τα διχασμένα μάτια του και θα πολεμήσουν εγκληματίες, γίγαντες και θηρία. Αλλά υπάρχει κάτι πιο απειλητικό που κρύβεται κάτω από την πόλη του Γκούφυ και του Μίκυ… Κάτι μακριά από το φανταστικό και πέρα ​​από τα όνειρά τους. . . Θα βρουν ο Δον Γκουφώτης και ο Σαντσίτο Μάους έναν τρόπο πίσω στην πραγματικότητα εγκαίρως για να σώσουν την ημέρα;

Ο παραπάνω τόμος κυκλοφορεί στις 19 Μαρτίου 2019. Απρόσμενη κίνηση αυτή από την Dark Horse αλλά πιστεύω ότι έκαναν μια πολύ ωραία επιλογή και ελπίζω να δούμε πολλές παρωδίες στα αγγλικά… Πάντως εδώ στις δικές μας εκδόσεις εδώ και πολύ καιρό βλέπω αδιάφορα πράγματα οπότε καλό είναι που προσπαθούν άλλοι και βλέπουμε αξιόλογα πράγματα πέρα από τις Ιταλικές εκδόσεις.