Τώρα μπορούμε να πάρουμε μια γεύση για το πως θα φαίνονται οι τόμοι.

Τελικά τα νέα για την καινούργια σειρά Disney Masters της Fantagraphics δεν αργούν. Για αρχή παραπάνω μπορείτε να δείτε τα εξώφυλλα για τους τρεις πρώτους τόμους. Προσωπικά το δεύτερο μου φαίνεται καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα. Ακόμα, θα μιλήσουμε και για τον 4 τόμο αργότερα!

Στο παρόν άρθρο σας έχουμε νέο υλικό για τον τόμο Disney Masters Vol. 3: Paul Murry: Walt Disney’s Mickey Mouse: The Case Of The Vanishing Bandit με τις ιστορίες του Πωλ Μάρρυ που θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιούλη. Καταρχάς να πούμε ότι θα έχει τελικά 184 σελίδες.

Επίσης από το Amazon έχουμε και την εξής περιγραφή για τον τόμο:

Σε αυτή την νέα σειρά που αφιερώνεται σε κλασικούς δημιουργούς κόμικς, ο Μίκυ και ο Γκούφυ διερευνούν το έγκλημα στο τσίρκο και πολλά άλλα!

Το τσίρκο βρίσκεται στην πόλη – και ο ντετέκτιβ Μίκυ και ο Γκούφυ έχουν το νου τους σε λιοντάρια, τίγρεις και τρομάρες! Μια μυστηριώδης ηλικιωμένη κυρία παρακολουθεί τον θίασο του τσίρκου, ληστεύοντας τις πόλεις που επισκέπτονται – και στη συνέχεια πουφ! – Εξαφανίζεται! Είναι ένας κακός κλόουν, που προσπαθεί να παγιδεύσει τους σόουμεν; Συμμετάσχετε με τον Μίκυ στο μονοπάτι των αστυνομικών και ληστών – από τις σκιερές δραστηριότητες στο “The Last Resort” μέχρι τους θορυβώδεις διαπληκτισμούς του Μαύρου Πητ στο “The Lost Legion!” Τα πρώτα επτά serials του Μίκυ του Μάρρυ είναι όλα εδώ – όλα πρόσφατα ανανεωμένα στα ζεστά χρώματα των αρχικών κόμικ της Dell! Πλήρης έγχρωμη εικονογράφηση σε όλο τον τόμο.

Άρα από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι θα έχει τις εξής ιστορίες (4 και μετά είναι ιστορίες που πιστεύουμε εμείς ότι θα μπουν αφού λέει για τις πρώτες επτά ιστορίες του Μίκυ του Μάρρυ):

 1. The Case of the Vanishing Bandit (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 2. The Last Resort (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 3. The Lost Legion (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 4. The Lens Hunters (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 5. Moaning Mountain (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 6. The Mysterious Crystal Ball (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 7. The Magic Rope (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)

Οι παραπάνω ιστορίες είναι συνολικά 175 σελίδων. Βγάζοντας το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο θα τους μείνουν περίπου 5 σελίδες για 1-2 άρθρα για τον Μάρρυ και τις ιστορίες. Οπότε είναι ευκαιρία να αποκτήσει κανείς αδημοσίευτες ιστορίες.

Και τώρα κάτι εντελώς καινούργιο για το οποίο δεν αναφερθήκαμε στο προηγούμενο μας άρθρο! Τελικά θα υπάρξει σύντομα και τέταρτος που θα κυκλοφορήσει έναν μήνα μετά τον τρίτο. Συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου και θα είναι 192 σελίδων. Πρόκειται για τον τόμο Disney Masters 4 – Daan Jippes and Freddy Milton : Walt Disney’s Donald Duck the Great Survival Test που όπως φαίνεται από τον τίτλο του θα έχει ιστορίες του Ντάαν Γίππες και του Φρέντυ Μίλτον.

Παρακάτω βλέπουμε την περιγραφή του τέταρτου τόμου από το Book Depository:

O σεβαστός θείος Ντόναλντ Ντακ δεν θέλει τους Χιούη, Λιούη και Ντιούη να πάνε σε μια τολμηρή αποστολή με τους Μικρούς Εξερευνητές, 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν. 

Αλλά τα ανιψάκια του Ντόναλντ (που είναι πανέτοιμα για την επιβίωση) επιμένουν ότι μπορούν να διαχειριστούν την πιο κρύα σε ένα εγκαταλελειμμένο ρυμουλκό στην έρημο. Έτσι ο θείος Ντόναλντ αποφασίζει να τους δώσει ένα μάθημα! Όταν ο Disney Θρύλος Καρλ Μπαρκς, σταμάτησε να δημιουργεί νέες ιστορίες με τους Ντακ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η ολλανδική και η δανική ομάδα των Ντάαν Γίππες και Φρέντυ Μίλτον συνέχισαν ακριβώς από εκεί που έμεινε ο Μπαρκς. Οι Γίππες και Μίλτον ήταν οι πρώτοι που συνέχισαν την τέχνη και το στυλ αφήγησης του Μπαρκς σε νέες ιστορίες. Τώρα, με δημοφιλή απαίτηση, η Fantagraphics συγκεντρώνει τις κλασσικές ιστορίες (στις οποίες συνεργάστηκαν) των Γίππες και Μίλτον και η “The Great Survival Test” είναι μόνο η αρχή του μακελειού! Από τον πόλεμο του Ντόναλντ με τον τυχερό Γκαστόνε στην “The Briefcase Case” στον αγώνα της Νταίζυ ενάντια στο χρόνο στο “Coat of Harms”, μια εκπληκτική συλλογή με τις περιπέτειες της Οικογένειας των Ντακ είναι εδώ!

Άρα από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι θα έχει τις εξής ιστορίες (από το 4 και μετά είναι ιστορίες που πιστεύουμε εμείς σύμφωνα με τα λεγόμενα και το Inducks):

 1. Trailer for Rent (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 2. A briefcase (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 3. Napkin story (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 4. Διαγωνισμός επιτυχίας
 5. Καθαρή περίπτωση ικανότητας
 6. How to bring up… (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 7. Πωλείται Μουρουνέλαιο
 8. Disco-Ducks (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 9. Το βρωμερό βουνό
 10. Twilight man (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 11. Χρυσές ευκαιρίες
 12. Rewarding formular (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
 13. Ο άρχοντας της σάλτσας
 14. Απειλή για το δάσος
 15. Ο Σωστός Χήνος στην Σωστή Θέση
 16. Totoloper (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)

Από ότι φαίνεται η συχνότητα των 4 πρώτων τόμων θα είναι ανά μήνα. Από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο. Αν η Fantagraphics το συνεχίσει θα πρέπει να κρατάμε από ένα εικοσάρικο κάθε μήνα με κάποιον τρόπο 😛 Πάντως θα ξαναπω μπράβο για την κίνηση. Η ποιότητα θα είναι εξαιρετική και θα μπορούμε έστω και στα αγγλικά να απολαύσουμε ιστορίες που δεν νομίζω να τυπωθούν ξανά εδώ ή που να είναι παλιές και μην πρόκειται να τις δούμε ποτέ στην Ελλάδα. Θα ήθελα πάντως σε επόμενο τόμο να έχουμε και Καβατσάνο 🙂