11 χρόνια μετά από την πρώτη δημοσίευση ιστορίας του Κάστυ το 2005 στην Ιταλία με τίτλο Topolino e il Colosso di Rodi (στα ελληνικά Ο Κολοσσός της Ρόδου) ολοκληρώνεται η Τριλογία!

Το ελληνικό εξώφυλλο του πρώτου μέρους της Τριλογίας.
Το ελληνικό εξώφυλλο του πρώτου μέρους της Τριλογίας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 2005 ο Κάστυ γράφει το σενάριο για την ιστορία Ο Κολοσσός της Ρόδου που εμείς διαβάσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις σελίδες του περιοδικού Αλμανάκο #210 το 2008! Στο σχέδιο είναι ο “μαέστρος” Τζόρτζιο Καβατσάνο με αποτέλεσμα να βγει μια πολύ ωραία ιστορία με το γνωστό μας δίδυμο Μίκυ και Γκούφυ μαζί με την εξερευνήτρια αρχαιολόγο Κλάρα Λοφτ γεμάτη μυστήριο, δράση και μύθους. Για να πούμε δύο λόγια για το σενάριο του Κάστυ είναι εκπληκτικό πως μπλέκει την ελληνική ιστορία με αρκετή μυθοπλασία δημιουργώντας έτσι μια κινηματογραφική πλοκή γεμάτη ανατροπές. Η ιστορία κλείνει λοιπόν με τους ήρωες μας να μαθαίνουν κάποιες αλήθεις σχετικά με τον θρυλικό Κολοσό της Ρόδου και έτσι αποκαλύπτεται ότι η ιστορία αποτελεί μέρος μιας πιο μεγάλης ιστορίας και μυστηρίου που είναι: Η αναζήτηση της Ατλαντίδας!

Το δεύτερο μέρος του κύκλου ιστοριών της Ατλαντίδας.
Το δεύτερο μέρος του κύκλου ιστοριών της Ατλαντίδας.

Ας περάσουμε τώρα στο δεύτερο μέρος της  Τριλογίας που είναι Τα Ορυχεία της Ατλαντίδας (Topolino e le miniere di Fantametallo). Η ιστορία , 37 σελίδων , αυτή τη φορά δημιουργήθηκε ολοκληρωτικά από τον Κάστυ το 2011. Στην χώρα μας είχαμε την τύχη να την διαβάσουμε πολύ πρόσφατα το 2014 στο ΚΟΜΙΞ #5 της Β΄ Περιόδου. Η Κλάρα Λόφτ συναντιέται πάλι με τον Μίκυ και τον Γκούφυ και αυτή τη φορά  η εξερεύνηση τους θα τους οδηγήσει στα βάθη του Ωκεανού της Κορνουάλης. Οφείλω να πω πως με εντυπωσιάζει κάθε φορά πως ο Κάστυ μπορεί να συνδέσει στην ιστορία του και τους μύθους ή την αρχαία ιστορία και να δώσει μια πειστική (επιστημονική) εξήγηση. Το δεύτερο μέρος τελειώνει με απορίες και υποσχέσεις για το τρίτο και τελευταίο μέρος. Άραγε θα καταφέρουν να μάθουν το μυστικό του Ορείχαλκου οι ήρωες μας αλλά και θα ανακαλύψουν τι τελικά συνέβη στην Ατλαντίδα;

Το εξώφυλλο για το πρώτο μέρος της τελευταίας ιστορίας της Τριλογίας.

Εάν ήταν να κάνω μια πρόβλεψη για το τρίτο μέρος είναι ότι ο λαός της Ατλαντίδας θα είναι αρκετά προηγμένος. Την Ατλαντίδα την έχουμε “ξαναδεί” και στις ιστορίες του θρυλικού Καρλ Μπαρκς ο οποίος φαντάστηκε τους Ατλάντες ως ανθρωπόμορφα αμφίβια όντα. Οπότε μου προκαλεί ένα ενδιαφέρον, να δω την εκδοχή του Κάστυ αλλά και το πως θα την εντάξει η στο σύμπαν του Μίκυ. Από τα πολύ θετικά στοιχεία που έχει ο Ιταλός δημιουργός είναι ότι βρίσκει έξυπνους τρόπους να ενσωματώσει την σύγχρονη τεχνολογία στις ιστορίες του δίχως να τις περιορίσει ή τις κάνει να ξεφύγουν από το κλασσικό. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο και δε θυμάμαι κανέναν άλλο σχεδιαστή της Ντίσνει να το κάνει με τόση μαεστρία. Ο τίτλος του τρίτου μέρους είναι Topolino e il raggio di Atlantide, di Casty (Η ακτίνα της Ατλαντίδας στα ελληνικά) με το πρώτο μέρος της ιστορίας να μπαίνει στο τεχύος 3177 του Topolino (το οποίο μπορείτε να δείτε δεξιά σας) και θα συνηχήσει στο επόμενο τεύχος.

14610998_673351126162170_4377730623108337612_n
Το εναλλακτικό εξώφυλλο σε μικρογραφία πάνω από το κανονικό του τεύχους.

Το τεύχος 3178 μάλιστα μπορεί να έχει εξώφυλλο για άλλη ιστορία, όμως οι Ιταλοί που δουλεύουν με πιο σύγχρονους ρυθμούς από εδώ στην Ελλάδα δίνουν το τεύχος και με ένα εναλλακτικό εξώφυλλο που είναι αφιερωμένο στο δεύτερο μέρος της νέας ιστορίας του Κάστυ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την νέα ιστορία!! Θεωρώ πολύ τυχερούς τους Ιταλούς που σύντομα θα μπορούν να την διαβάσουν και να έχουν μια ολοκληρωμένη τριλογία ενώ εμείς θα κάνουμε επανάληψη τα δυο πρώτα μέρη μέχρι να διαβάσουμε το τελευταίο εδώ στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πότε θα δούμε την ιστορία στην χώρα μας στο ΚΟΜΙΞ αλλά ευελπιστώ να γίνει σύντομα στους επόμενους μήνες (μετά το 2016). Ας ελπίσουμε το ΚΟΜΙΞ να ξαναβρει σύντομα τους ρυθμούς του για να μην χάνουμε χρόνο περιμένοντας διάφορες καλές Ιταλικές ιστορίες που κυκλοφορούν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες σελίδες από την νέα ιστορία μαζί με μερικά προσχέδια. Προσωπικά θεωρώ πραγματικά υπέροχες την πρώτη και την τρίτη σελίδα με το εκπληκτικό σχέδιο και χρωματισμό! Πάντως θα ήθελα να έχω όλες τις ιστορίες στο τέλος συγκεντρωμένες σε ένα τομάκι στο μέγεθος του ΚΟΜΙΞ. Στην Ιταλία το βρίσκω πάρα πολύ πιθανό να γίνει αυτό. Όσο για εδώ άγνωστο…